Arsenal matkustaa sunnuntaina paikkaan, joka on ollut sille yksi pahimmista viime vuosina. Se ei ole voittanut Stoken Britannia Stadiumilla vuoden 2010 jälkeen.

Manageri Arsène Wenger vaatii pelaajistoaan todistamaan sen omaavan mahdollisuuksia mestaruuteen voittamalla taian Stoken vieraana.

– Meidän on osoitettava, että olemme ottaneet ison askeleen eteenpäin, ja pystymme murtamaan surullisen tilaston.

Wenger koki yhden pitkän manageriuransa pohjakosketuksista viime kaudella kärsityn Stoke-tappion jälkeen, ajautuessaan yhteenottoon omien kannattajiensa kanssa rautatieasemalla palatessaan Lontooseen.

– En ottanut sitä henkilökohtaisesti. Koen niin, että hyökkäys tapahtui asemaani vastaan, sitä että olen vastuussa seuran menestyksestä, eikä se kohdistunut minuun niinkään henkilönä. Olin enemmän murheissani ja järkyttynyt tappiosta kuin yksittäisten henkilöitten reaktioista siihen. Matkustamme otteluun jälleen junalla. On hyvä olla kontaktissa ihmisiin jotka rakastavat seuraa, eikä eristäytyä heistä liiaksi.

Joukkueen uusi hankinta Mohamed Elneny on ottelun suhteen vielä pieni kysymysmerkki. Myös hänen roolinsa Arsenalissa on vielä Wengerin mietintämyssyn alla.

– Hankimme hänet, koska hän osaa sekä pelata puolustajien kanssa, että pelata itse puolustavassa roolissa. Minun pitää olla päivittäisessä kontaktissa hänen kanssaan, jotta voin päättää, tuleeko hän pelaamaan keskikentän pohjalla, vai enemmän box-to-box -roolissa.

Alexis Sánchez käy vielä läpi lopullisia testejä ennen kuin manageri päättää, onko hän valmis otteluun takareisivammasta toivuttuaan.

Stoke-Arsenal pelataan sunnuntaina kello 18.15 alkaen.

Lähde: The Guardian