Sir Alex Ferguson piti Jürgen Kloppia sopivana seuraajana itselleen Manchester Unitedissa, ja saksalaista lähestyttiin seuran taholta vuonna 2013. Ajankohta ja Kloppin lojaalius tuolloiselle seuralleen Borussia Dortmundille estivät siirron.

Klopp myöntää olleensa imarreltu Fergusonin mielipiteestä. Hän kutsuu tätä jalkapallon John Lennoniksi, ja pitää skottia kenties maailman parhaana managerina.

– Emme keskustelleet tuolloin paljoa, mutta keskustelimme. Se merkitsi paljon minulle. Otin kiinnostuksen suurena kunnioituksena, mutta minun maailmassani siirtyminen toisaalle asioiden ollessa edellisessä seurassa kesken ei vain toimi, Klopp sanoo.

– En tiedä, oliko varsinainen tarjous valmiina, mutta mikäli oli, en olisi voinut ottaa sitä vastaan. Minun piti ensin hoitaa työni Dortmundissa valmiiksi. Joku saattaa ajatella, että ratkaisuni oli hullu, mutta se on minun tapani tehdä asioita.

Sunnuntaina Klopp kohtaa Manchester Unitedin Liverpoolin managerina, ja kommentoi myös Louis van Gaalin tilannetta.

– Sellainen paine, jonka alla hän on, vaikuttaa koko elämään. Minun tapauksessani se ei kuitenkaan vaikuta siihen, miten käsittelen joukkuettani. Isoja ja merkittäviä päätöksiä on tehtävä jatkuvasti, kun asiat eivät rullaa niin kuin niiden toivoisi. Elämä ei ole niin helppoa kuin sen voisi kuvitella olevan. Koko maailma seuraa jalkapalloa ja miettii, miten paljon managereille maksetaan. Ketään ei kiinnosta miltä managereista itsestään tuntuu.

– Tiedän, ettei Louis ole tyytyväinen mediassa saamaansa kohteluun. Uskon, että elämässä on hyvä välillä miettiä, miltä tuntuisi olla tilanteiden toisella puolella, toisena osapuolena. Ok, rahaa voi olla vaikka miten paljon, mutta niin on myös paineita. Niiden kanssa managerien ja seurojen on elettävä. Valmentajan erottaminen ei ole mikään ratkaisu. Jos se olisi, United olisi varmasti jo siihen turvautunut.

Klopp tunnistaan van Gaalin tilanteen hyvin, ja tietää olevansa samanlaisessa asemassa.

– Tilanne on sama omalla kohdallani. Aurinko ei vain paista joka päivä. Kun tulin Liverpooliin, median reaktio oli riemastunut. Nyttemmin se on ollut epäilevämpi, jonain päivänä se saattaa kääntyä kokonaan minua vastaan.

– En ole muuttunut ihmisenä mitenkään, mutta se ei kiinnosta teitä (mediaa). Sillä ei ole minulle mitään merkitystä. Ainoastaan se, mitä ystäväni ja perheeni ajattelevat minusta, on tärkeää.

48-vuotiaan managerin joukot lähtevät sunnuntaina hakemaan kolmea pistettä. Hän tietää ja myöntää, etteivät ne tule helpolla.

– Toivon, että pääsemme juhlimaan pelin jälkeen. Se on kaikki, mitä haluan jalkapallolta. Rakastan lajia sen intensiteetin vuoksi, ja tämän ottelun kohdalla se alkaa jo ennen itse peliä. Se on hienoa.

Lähde: The Guardian