Liverpoolin ex-manageri Brendan Rodgers sanoo, ettei hänellä ollut seurassa viimeistä sanaa pelaajasiirtojen suhteen. Hän kertoo, että Mario Balotellin kiinnitys Anfieldille ei ollut hänen päätöksensä, vaan seuran omistajien.

Balotelli siirtyi yli 20 miljoonan euron hinnalla Liverpooliin kesällä 2014, muttei onnistunut tekemään vaikutusta joukkueessa. Hänet lainattiin sittemmin AC Milaniin.

– Manageri on aina keulakuvana siirtojen suhteen, mutta päätöksen tekee kokonainen siirtotiimi. Tässä tapauksessa minulla ei todellakaan ollut viimeistä sanaa. Olisimme tarvinneet pelaajan joka prässää tiukasti ylhäältä. Emme olleet vain maalintekijän perässä, esimerkiksi Luis Suárez teki aikanaan meillä paljon enemmän kuin vain täysosumia.

– Milania vastaan pelatun ystävyysottelun jälkeen minulta kysyttiin mielipidettä Balotellista, mutta olin sitä mieltä että hän ei ole etsimäni pelaaja. Kesän lopussa kuitenkaan emme olleet löytäneet sopivaa vaihtoehtoa, mutta omistajaporras päätti että voimme yrittää tehdä sellaisen Balotellista. Hän on todella loistava lahjakkuus, minkä huomaa harjoituskentällä joka päivä. Omistajat olivat sitä mieltä, että hän on 65 miljoonan euron arvoinen, mutta voimme saada hänet kahdellakymmenellä miljoonalla. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää.

Rodgers kertoo halunneensa Liverpooliin tuolloin Barcelonassa pelanneen, sittemmin Arsenaliin siirtyneen Alexis Sánchezin, joka olisi hänen mielestään ollut täydellinen paikkaaja Barcelonaan siirtyneelle Suárezille. Myös Tottenhamia nykyisin edustava Dele Alli oli hänen mukaansa tarkkailussa ja toivelistalla.

– Puhuin Allin kanssa, ja MK Donsin valmentaja Karl Robinson oli myös sitä mieltä, että lahjakkuus olisi omiaan Liverpooliin. Tarkkailimme häntä, ja hän halusi siirtyä meille. Ikävä kyllä tässä ei onnistuttu, Rodgers kertoo.

Lähde: The Guardian