Arsenalin Alexis Sánchez haluaa auttaa lapsia kotikaupungissaan Chilen Tocopillassa, jonne hän on muun muassa rakennuttanut kaksi tekonurmikenttää. Hyökkääjä sanoo, että tuntee olevansa roolimallina vastuussa tulevien sukupolvien johdattamisesta ”oikealle tielle”.

– Rakennutin kaksi kenttää, koska halusin että nuorilla on kunnolliset alustat joilla pelata. Minun aikanani sellaisia ei ollut. Olen ollut onnekas, koska olen päässyt lähtemään ulkomaille pelaamaan, sillä paikallisesti mahdollisuuksia on kovin vähän.

– Tiet alkoholin ja huumeiden pariin ovat koko ajan tarjolla, ja se on vaarallista lapsille. Kun pääsen käymään kotona, yritän aina järjestää tapahtumia, joissa pelaan lasten kanssa kannustaakseni heitä. Uskon rehellisesti, että lapset ovat tärkeintä maailmassa. He oppivat meiltä aikuisilta, ja on todella tärkeää että tarjoamme heille hyviä roolimalleja.

Edellisessä Chile-ottelussaan Sánchez ei päässyt kotikulmilleen, sillä voitokas Venezuela -kohtaaminen käytiin vieraskentällä. Alexis teki esityön kahteen joukkueensa neljästä maalista. MM-karsinta -ottelu päättyi Chilelle lukemin 4-1.

Lähde: Arsenal