Newcastlen manageri Rafael Benítez ei säästele sanojaan arvoidessaan seuran urakkaa Valioliigassa pysymiseksi.

– Meidän on pikaisesti alettava voittaa. Sen saavuttaaksemme muutettava paljon: sitoutuminen, intohimo, luonne, tapa pelata, espanjalainen latasi.

Kannattajien suuntaan lähti myös viestiä.

– Fanit ovat oleellisessa asemassa projektissamme, tarvitsemme heitä pelaajien tueksi. Kauden jälkeen anaylsoimme sitä mikä meni pieleen, mutta nyt tarvitsemme yhtenäisyyttä. Kaikkien on tehtävä kaikkensa, jotta selviydymme.

Manageri ei kuitenkaan halunnut syyttää pelaajiaan laiskuudesta tai haluttomuudesta työskennellä.

– Kun on sarjan pohjalla, ja tekee virheitä, kaikki on vaikeampaa. Osa pelaajistamme on nuoria, ja he tarvitsevat apua oikeiden ratkaisujen tekemisessä. Tätä apua heille täytyy antaa harjoituksissa, vanhempien ja kokeneempien pelaajien taholta. En osoita ketään sormella, joukkue on joukkue. Harjoittelemme kovaa, ja intensiteetti näkyy treeneissä. Pelaajat ovat hyvin keskittyneitä, ja haluavat oppia ja kuunnella ohjeita. Otteluissa kuitenkin muutaman minuutin aikana kaikki tuo oppi saattaa kadota. Tämän on muututtava hyvin nopeasti.

Newcastlen seuraava ottelu pelataan kotikentällä Swanseaa vastaan. Benítez näkee sen oljenkortena, johon tarttumalla joukkue voisi vielä palauttaa itseluottamuksensa. Walesilaisten kohtaamisen jälkeen Harakoilla on edessään vaikeat pelit Manchester Cityä, Tottenhamia ja Crystal Palacea vastaan.

– Meidän on aloitettava voittamalla tuo ensimmäinen ottelu. Jos näemme joukkueen taistelevan samalla tavoin kuin toisilla jaksoilla Sunderlandia ja Norwichia vastaan, teemme maalin ja otamme kolme pistettä, niin saamme itseluottamusta ja uskoa että voimme onnistua.

– Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että yksi ainoa tapahtunut virhe saattaa tappaa joukkueen hengen. Meidän on vältettävä pienimpiäkin virheitä alusta saakka.

Lähde: The Guardian