Eurooppa-liigan välierissä nähdään englantilaisväriä. Asia varmistui, kun Liverpool voitti kotonaan Borussia Dortmundin maalein 4-3. Yhteismaalit kirjattiin englantilaisten hyväksi 5-4. Jo ottelun maalimäärä kertoo paljon. Mutta vielä enemmän kertoo se, että Pool nousi 0-2- ja 1-3-tappioasemista rinnalle ja lisäajalla ohi. Maalinteossa onnistuivat Divock Origi, Philippe Coutinho, Mamadou Sakho ja Dejan Lovren. Dortmundin maaleista vastasivat Henrik Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang ja Marco Reus.

OptaFranz

@OptaFranz
4 - For the 1st time since August 1996 (vs Wattenscheid) #Dortmund lose though they scored 3 goals. Drama. #LFCBVB

Helpommallakin olisi Liverpool voinut otteluparin hoitaa. Jürgen Kloppin suojatit pääsivät peliin hyvistä asemista. Liverpool oli hakenut Saksasta 1-1-tasapelin, joten maaliton tasurikin olisi riittänyt joukkueelle jatkopaikkaan.

Haaveet maalittomasta tasapelistä haihtuivat hyvin nopeasti ilmaan. Ottelu oli vanhentunut vain karvan verran yli neljä minuuttia, kun Dortmund puhkoi Liverpoolin puolustuksen hajalle. Vetopaikka pelattiin Aubameyangille, jonka laukauksen Simon Mignolet torjui eteensä. Irtopallossa oli ensimmäisenä Mkhitaryan, joka iski 1-0:aan. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat saksalaisille 2-1, mutta Liverpoolille riitti edelleen yhden maalin tekeminen jatkoaikaan.

Sekin haave kaatui nopeasti. Neljä minuuttia ensimmäisestä maalista, ja Reus vapautti Aubameyangin puolittain läpi. Mignolet tuli hyvin vastaan, mutta gabonilaishyökkääjän viimeistelylle maalivahti ei voinut pitään. Pallo aivan etuyläkulmaan, ja Dortmundille toinen vierasmaali. Samalla Liverpoolin asema tukaloitui oleellisesti, sillä nyt joukkueen oli tehtävä jatkopaikan eteen kolme maalia.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi Anfieldin yleisö sai pienen toivonkipinän. Emre Can tarjoili nopean hyökkäyksen päätteeksi oikea-aikaisen pystysyötön Origille, joka sijoitti ohi vastaan tulleen Roman Weidenfellerin.

Vaan ei aikaakaan, kun Dortmund jälleen sammutti Liverpoolin toivon. Kotijoukkueen puolustuslinja pelasi luvattoman heikosti, ja Mats Hummelsilla oli helppo työ tarjoilla Reusille syöttö taskuun. Saksalainen asetteli askeleensa ja laukoi ensimmäisellä kosketuksella pelin 3-1:een.

Liverpool ei kuitenkaan luovuttanut. Kolme minuuttia Reusin maalin jälkeen Coutinho pelasi James Milnerin kanssa seinän ja laukoi 18 metristä alakulmaan. 78. minuutilla kotijoukkue nousi jo tasoihin. Kukaan ei onnistunut purkamaan kulmapotkua, ja Sakho rokotti maalin muodossa. Tässä vaiheessa yhteismaalit olivat 4-4, mutta Dortmundilla oli enemmän vierasmaaleja.

Sensaatiomainen ottelu sai arvoisensa lopun. Pelattiin jo lisäaikaa, kun Milner lähetti oikealta keskityksen taka-alueelle. Toppari Lovren nousi pääpallossa korkeimmalle ja puski pallon verkkoon. Liverpool nousi 1-3-tappioasemasta 4-3-johtoon, joka kesti loppuun asti. Näin ollen Pool Eurooppa-liigan välieriin, ja turnauksen kenties suurin voittajasuosikki laulukuoroon.