Manchester Unitedin 18-vuotias kultakimpale Marcus Rashford kerää kehuja ympäri saarivaltakuntaa.

Tiistaina hyökkääjä iski hattutempun, kun Englanti murskasi Norjan 6–1 alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelussa Colchesterissa.

– Hänen mentaliteettinsa koko viikon ajan – hän tuli mukaan suurella nöyryydellä. Hän on nuori, joten sitä toivoo niin olevan, mutta aina niin ei käy, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate kehui Rashfordia FA:n verkkosivuilla.

– Se on monimutkainen matka, jos on ollut mukana A-maajoukkueessa ja tullut sieltä alas. Se on ympäristö, johon ihmiset voivat sopeutua nopeasti, hän jatkoi.

– Mielestäni hän on nauttinut viikosta ja työnteosta muun joukkueen kanssa. He ovat tehneet hänen olonsa tervetulleeksi, ja hän on vastannut siihen.

– Olen iloinen hänen puolestaan, mutta myös monen muun esitys oli erittäin hyvä ja tärkeä. Toivon myös sitä, että muutkin pojat ovat todistaneet lahjansa. Englantilaisessa jalkapalloilussa on lyömässä läpi joitakin erittäin mielenkiintoisia pelaajia.

Rashford viimeisteli Unitedin voitto-osuman Valioliigan edellisen kierroksen ottelussa Hullia vastaan. Tiistain esityksen jälkeen moni sosiaalisen median käyttäjä vaati nuorukaiselle avauskokoonpanon paikkaa ensi lauantaina pelattavaan Manchesterin derbyyn.

Rashford ei ole ollut vielä kertaakaan avausmiehistössä tämän kauden Valioliigassa.