Valioliigan viides ottelukierros saa varaslähdön jo tänä iltana, kun Chelsea saa huippuottelussa vieraakseen Liverpoolin. Lontoolaisille vastustaja on kauden tähän mennessä haastavin, mutta siitä huolimatta joukkue lähtee otteluun suosikkina kotietunsa turvin.

Kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen ei ole tähän mennessä sujunut aivan toivotulla tavalla. Chelsea tarvitsi viime hetken tasoituksen päästettyään kaksi maalia sunnuntaina Swanseassa, kun taas Liverpoolin verkkoon on tehty peräti seitsemän maalia neljässä ottelussa.

Chelsean takalinjoilta puuttuu 35-vuotias kippari John Terry, joka loukkasi nilkkansa edellisellä kierroksella. Konkari oli pelannut tähän asti jokaisen minuutin liigassa Antonio Conten alaisuudessa.

Moni odottaa, että Terryn paikan puolustuslinjassa ottaa siirtoikkunan viime hetkillä hankittu David Luiz. Alakerrasta toipilaana on ollut myös Kurt Zouma.

Emre Canin odotetaan puuttuvan Liverpoolin kokoonpanosta. Mamadou Sakhon ja Joe Gomezin pelikunto on puolestaan arvoitus.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp nosti ennen ottelua esiin Chelsean Diego Costan, joka heilutti verkkoa kaksi kertaa viime viikonloppuna.

– Hän on todellinen soturi kentällä. Hän käyttää vartaloaan koko ajan, ja se on hyvä ominaisuus. Hän oli lähes pysäyttämätön Swanseata vastaan. Hän on maailmanluokan pelaaja, ja se on paras asia, jonka jalkapallofanit voivat pelaajasta sanoa, Klopp tiivisti BBC:n mukaan.

Liverpool nappasi Chelsealta viime kaudella neljä pistettä. Joukkue haki lokakuussa 3–1-vierasvoiton Stamford Bridgeltä, ja toukokuussa Anfieldilla päädyttiin tasalukemiin 1–1.

Guardiola vaatii parempaa

Liigan ainoa puhtaan pelin joukkue Manchester City isännöi lauantaina Bournemouthia. City on edennyt voitosta voittoon, mutta siitä huolimatta manageri Pep Guardiola ei ole täysin tyytyväinen esityksiin.

– Tapa, jolla olemme tähän asti pelanneet, ei riitä mestaruuden voittamiseen, Guardiola korostaa.

Cityn hyökkäyspäästä on edelleen sivussa Sergio Agüero, jonka pelikielto jatkuu. Guardiolan mukaan myös David Silva on näillä näkymin poissa, mutta espanjalaisen odotetaan olevan valmis pelaamaan jo Swanseata vastaan.

Bournemouthin manageri Eddie Howe ei välttämättä nosta lainahankinta Jack Wilshereä vielä avauskokoonpanoon.

– Haluaisimme nähdä hänet joukkueessa niin pian kuin mahdollista. Kiireellä joukkueeseen nostamisen ja pitkän tähtäimen suunnittelun välillä on hienovarainen tasapaino. Haluamme hänen pelaavan riveissämme paljon pelejä, joten panemme hänet kentälle, kun on oikea aika, Howe totesi viikolla.

Hull valmis haasteeseen

Hullia veikattiin etukäteisarvioissa suurimmaksi putoajasuosikiksi, mutta joukkue on aloittanut kautensa pirteästi. Luotsi Mike Phelan odottaa jo innolla lauantaista Arsenalin-vierailua.

– Siitä tulee vaikea peli huippujoukkuetta vastaan, joka on täynnä loistavia pelaajia. Valokeila on kuitenkin Arsenalin yllä. Me olemme hoitaneet työmme tähän mennessä todella hyvin ja olemme valmiita tähän haasteeseen, Phelan kommentoi Hullin verkkosivuilla.

Manchester United yrittää palata takaisin voittojen tielle pahaan pettymykseen päättyneen derbyn jälkeen. José Mourinho lepuutti useampaa pelaajaa torstai-illan Feyenoord-tappiossa, joten sunnuntaina Watfordia vastaan kentälle pitäisi ilmestyä tuoreita jalkoja.

Liigan häntäpäässä Southampton, Sunderland ja Stoke ovat vielä ilman voittoa. Kaikki kolme putoamisviivan alapuolella olevaa joukkuetta pelaavat vasta sunnuntaina.

Etenkin Stoke kaipaa pikaista ryhtiliikettä vieraspelissä Crystal Palacea vastaan. Joukkue on hävinnyt jo kolme peliä peräjälkeen, ja maaliero on peräti -8.

Valioliigan 5. kierros

Perjantai
22.00 Chelsea – Liverpool (Viasat ja Viaplay)

Lauantai
17.00 Hull – Arsenal
17.00 Leicester – Burnley
17.00 Man City – Bournemouth (Viasat ja Viaplay)
17.00 West Brom – West Ham
19.30 Everton – Middlesbrough (Viasat ja Viaplay)

Sunnuntai
14.00 Watford – Man Utd (Viasat ja Viaplay)
16.15 Crystal Palace – Stoke (Viasat ja Viaplay)
16.15 Southampton – Swansea
18.30 Tottenham – Sunderland (Viasat ja Viaplay)

Ottelujen kertoimet (Mr Green)

Chelsea – Liverpool 2,20 – 3,55 – 3,45
Hull – Arsenal 6,00 – 4,20 – 1,62
Leicester – Burnley 1,54 – 4,30 – 7,00
Man City – Bournemouth 1,28 – 6,20 – 12,50
West Brom – West Ham 2,76 – 3,20 – 2,85
Everton – Middlesbrough 1,67 – 3,90 – 5,90
Watford – Man Utd 5,80 – 4,10 – 1,65
Crystal Palace – Stoke 2,00 – 3,45 – 4,25
Southampton – Swansea 1,68 – 3,80 – 5,50
Tottenham – Sunderland 1,33 – 5,50 – 11,00