Mestarien liigaa pelataan tänään kahdeksan ottelun verran. Valioliiga-joukkueista keskiviikkona on Tottenhamin ja Leicesterin vuoro.

Leicester on laittanut tänä syksynä kaiken peliin europeleihin. Seurauksena joukkueella on tänään mahdollisuus sinetöidä FC Kööpenhaminan vieraana jatkopaikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Kaksi viikkoa sitten King Powerilla peli oli numeroiden valossa tasainen ja Riyad Mahrezin maali riitti jatkamaan Kettujen puhtaan pelin saldoa.

Samankaltaista kohtaamista voidaan odottaa myös tänään Tanskassa. Paha uutinen Leicesterin kannalta on avainhyökkääjä Islam Slimanin puuttuminen. Jamie Vardyn viettäessä kuivaa kautta algerialaisen tuomaa viimeistelyapua kaivattaisiin. Telakalla on myös nilkkavammastaan toipuva keskikenttäpelaaja Nampalys Mendy.

Mielenkintoista on myös nähdä, miten Ketut kestää paineen Kööpenhaminan kotistadionilla. Tanskalaiset vieläpä ovat vieneet omalla maa perällään viimeiset neljä ottelua nimiinsä. Isännillä ei merkittäviä poissaoloja ole.

Pelillisesti Leicester on jatkanut mestaruuskaudeltaan tutulla tyylillä. Verrattuna muiden lohkojen kärkijoukkueisiin Kettujen 39,6:n pallonhallintaprosentti on ollut selkeästi heikoin ja myös syöttöjen määrä (1068) jäi 235:n syötön verran muista lohkoykkösistä.

Ottelun kertoimet (Mr Green)

Kööpenhamina-Leicester 2,32 – 3,25 – 3,50

Mahdolliset avauskokoonpanot

FC Kööpenhamina: Olsen; Ankersen, Jørgensen, Johansson, Augustinsson; Verbič, Delaney, Kvist, Falk; Santander, Cornelius

Leicester: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton; Slimani, Vardy

Aukeaako Spursin hanat Lontoossa?

Tottenham lähtee kotipeliinsä Bayer Leverkusenia vastaan vaikeista lähtökohdista. Takana on kaikissa kilpailussa viisi peliä ilman voittoa ja ongelmia on ollut erityisesti maalinteossa. Kahden viikon takainen maaliton tasapeli saksalaisten vieraana noudatti viime ajoilta tuttua kaavaa.

Mestarien liigan kotiotteluiden pelaaminen massiivisella Wembleyllä ei ole vielä osoittanut Spursin eduksi joukkueen voitettua vain yhden kuudesta stadionilla pelaamastaan ottelusta. Esimerkiksi Mestarien liigan avauksessa Monaco ryösti nöyryyttävästi 1-3-lukemin pisteet lontoolaisten kotinurmelta.

Maalinteko-ongelmiin tuskin tulee muutosta, sillä manageri Mauricio Pochettino on vahvistanut ykköspyssy Harry Kanen olevan edelleen sivussa. Puolustukseen pahan loven tekee polvivammasta kärsivän Toby Alderweireldin puuttuminen.

– Wembleylle tulo motivoi aina vasutstajaa isosti, kun he saapuvat Englantiin. Se teki saman minullekin, kun kohtasin Englannin Wembleyllä. Se oli fantastinen kokemus, Pochettino hehkutti Sky Sportsille antamissaan kommenteissa.

Vierasjoukkue Leverkusen kärsii myös Spursin tavoin poissaloista. Suomalaiskomeetta Joel Pohjanpalon lisäksi kokoonpanosta tänään puuttuvat varmasti laituri Karim Bellarabi ja keskikentän puolustuspään ankkuri Lars Bender.

Tottenham on lähtökohtaisesti suosikki ja voitto Wembleyllä edistäisi huomattavasti joukkueen jatkomahdollisuuksia. Nyt pitäisi vain laittaa niistä paikoista sisään.

Ottelun kertoimet (Mr Green)

Tottenham-Bayer Leverkusen 2,05 – 3,60 – 3,85

Mahdolliset avauskokoonpanot

Tottenham: Lloris; Walker, Dier, Vertonghen, Rose; Wanyama, Dembélé; Son, Alli, Eriksen; Janssen

Bayer Leverkusen: Leno; Henrichs, Toprak, Jedvaj, Wendell; Baumgartlinger, Aranguiz; Volland, Kampl, Brandt; Hernández

Mestarien liiga keskiviikkona

E: Tottenham-Bayer Leverkusen klo 21:45 Viasat
E: Monaco-TsSKA Moskova klo 21:45

F: Legia Varsova-Real Madrid klo 21:45 Viasat
F: Sporting-Dortmund klo 21:45 Viasat

G: Porto-Club Brügge klo 21:45
G: Kööpenhamina-Leicester klo 21:45 Viasat

H: Sevilla-Dinamo Zagreb klo 21:45
H: Juventus Lyon klo 21:45 Viasat