© Kuva: Getty Images

Burnley-hyökkääjä takoi seuran ensimmäisen hattutempun – Chelsea sivusi Valioliigan voittoennätystä

Valioliigan lauantain ensimmäiset pelit tarjosivat tänään maaleja lähes jokaisella paikkakunnalla. Jopa Chelsean voittoputki oli hetken vaarassa katketa.

Gray teki hattutempullaan seurahistoriaa

Burnley palasi kahden ottelun tauon jälkeen voittokantaan murskaamalla kotonaan 4-1-lukemin Sunderlandin. Isännät voittoon siivitti kärkipelaaja Andre Grayn seurahistorian ensimmäinen hattutemppu. Vierailija Black Cats kärsi ykkösvahtinsa Jordan Pickfordin loukkaantumisesta.

Gray aloitti superiltansa 31. minuutilla. Hyökkääjä murtautui Sunderlandin merkkausvirheen seurauksena läpiajoon, josta syntyi Burnleyn 1-0-maali.

Gray tuplasi maalisaldon toisen puoliskoon alkuun käyttämällä Vito Mannonen heikon vastaantulon hyväksi. Englantilainen teki näppärän ohituksen ja sijoitti pallon tyhjiin. Vain kaksi minuuttia Gray tälläsi vielä kerran Ashley Barnesin läpisyötöstä ja hattutemppu oli täynnä.

Kaikki maalit eivät olleet suinkaan tässä. 67. minuutilla Barnes pääsi itse osumaan rangaistuspotkusta kasvattamalla Burnleyn johdon jo 4-0:aan.  Sunderland sai vielä viimeisellä kaksikymppisellä hieman lohtua Jermain Defoen kavennuksesta, mutta lähemmäksi joukkue ei päässyt.

Chelsean voittoputki pitää – Leicesterille iso voitto

Stamford Bridgellä Chelsea sivusi Valioliigan voittoennätystä kasvattamalla putkensa jo 13 otteluun. Stoke kiusasi lontoolaisia pitkään, mutta taipui lopulta sinipaidoilla 4-2-lukemin.

Blues siirtyi johtoon 34. minuutilla Gary Cahillin puskettua pallon verkkoon Cesc Fàbregasin kulmapotkusta. Etumatka ei kestänyt pitkään Stoken kuitattua heti toisen jakson alkuun. Peter Crouch ohjasi päällään Charlie Adamin vapaapotkun maalin edustalle, josta puolustaja Bruno Martins Indi täräytti 1-1-tasoituksen.

Chelsea palasi nopeasti takaisin johtoon Willianin osuttua 57. minuutilla Eden Hazardin tarjoilusta. Sekään ei riittänyt seitsemää minuuttia pidemmälle, kun Potters venyi toistamiseen tasoihin. Maalin viimeisteli matalalla laukauksellaan suoraan Mame Dioufin syötöstä konkarihyökkääjä Peter Crouch.

Chelsea viihtynyt pitkään tasoissa. Vain minuuttia myöhemmin Fàbregas vapautti pystysyötöllään Willianin uudelleen maalintekoon ja Blues oli taas johdossa. Brassi upotti laukauksensa verkkoon oikealta laidalta varsin pienestä kulmasta.

Willianinin toisen osuman jälkeen kotijoukkueen voiton viimeisteli vielä 85. minuutilla Diego Costa ja Chelsea otti pisteet 4-2-lukemin.

King Power Stadiumilla Leicester nappasi ensimmäisen voittonsa kolmeen kierrokseen nollaamalla 1-0-numeroin West Hamin. Ottelun ainoan maalin naulasi algerialaishyökkääjä Islam Slimani.

Voiton myötä Leicesterin ero putoamisviivaan on kuusi pistettä. West Ham on enää Kettuja kaksi pistettä edellä.

Manchester United heräsi kriittisellä hetkellä

Old Traffordilla nähtiin erikoinen ilta, kun Manchester United nousi viime hetkillä voittoon Middlesbrough’ta vastaan. Red Devils laittoi pallon ensimmäistä kertaa verkkoon jo avausjakson lopulla, mutta maali hylättiin Lee Masonin katsottua Zlatan Ibrahimovicin pelanneen vaarallisesti tilanteessa (lue uutinen tästä).

Toisen jakson puolivälissä Boro otti hetkeksi otteen Grant Leadbitter lauottua joukkueen 67. minuutilla 1-0-johtoon. Se ei loppuun saakka kantanut, sillä viimeinen kymppi herätti Unitedin. Ensin Ibrahimovic petasi Anthony Martialille tasoituksen ja vain minuuttia myöhemmin Paul Pogba ampui Red Devilsin 2-1-voittomaalin.

Southamptonille viikon toinen tappio – Swansean tuska jatkuu

Southampton hävisi toista kertaa viikkoon menettyään kotonaan pisteet West Bromwichille. Ottelun maalihanat aukesivat 41. minuutilla, kun Shane Long vei isännät 1-0-johtoon puskemalla pelivälineen verkkoihin Dusan Tadicin kulmapotkusta annetusta keskityksestä. West Brom tasoitti vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Matt Phillipsin matala kuti painui oikeaan alanurkkaan.

Toisen puoliskon alussa Baggies siirtyi jo johtoon ja Phillips oli tällä kertaa arkkitehti. Laituri vapautti irti Hal Robson-Kanun, joka pamautti rangaistusalueen tuntumasta joukkueelleen vieraskentällä 2-1-maalin.

Southampton sai vielä ottelun lopussa ulosajon avaintoppari Virgil van Dijkin ansaittua illan toisen varoituksensa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja Baggies ansaitsi vieraspisteet 2-1-lukemin.

Viimeisellä paikkakunnalla Liberty Stadiumilla Swansean ahdinko syveni joukkueen hävittyä neljännen peräkkäisen ottelunsa. Bournemouth ryösti pisteet Walesista selvin 3-0-lukemin. Kirsikoiden maalit viimeistelivät  Benik AfobeRyan Fraser ja Joshua King.

Valioliiga lauantaina kello 17:00

Burnley-Sunderland 4-1 (1-0)

1-0 Andre Gray (31.)
2-0 Andre Gray (51.)
3-0 Andre Gray (53.)
4-0 Ashley Barnes Rp (67.)
4-1 Jermain Defoe (71.)

Chelsea-Stoke 4-2 (1-0)

1-0 Gary Cahill (34.)
1-1 Bruno Martins Indi (46.)
2-1 Willian (57.)
2-2 Peter Crouch (64.)
3-2 Willian (65.)
4-2 Diego Costa (85.)

Leicester-West Ham 1-0 (1-0)

1-0 Islam Slimani (20.)

Manchester United-Middlesbrough 2-1 (0-0)

0-1 Grant Leadbitter 0-1 (67.)
1-1 Anthony Martial (85.)
2-1 Paul Pogba (87.)

Southampton-West Bromwich 1-2 (1-1)

1-0 Shane Long (41.)
1-1 Matt Phillips (43.)
1-2 Hal Robson-Kanu (50.)
Ulosajo, Virgil van Dijk (89.)

Swansea-Bournemouth 0-3 (0-2)

0-1 Benik Afobe (26.)
0-2 Ryan Fraser (45+1.)
0-3 Joshua King (88.)