© Kuva: Getty Images

Löysä Liverpool olisi voinut hävitä isosti – Southampton otti kiinnityksen Liigacupin finaaliin

Harvoin on Jürgen Kloppin aikakaudella nähty löysää ja neuvotonta Liverpoolia. Sellainen kuitenkin nähtiin keskiviikkoiltana Liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa Southamptonia vastaan.

Kotijoukkue Saints oli pitkin ottelua parempi, loi enemmän maalipaikkoja ja ansaitsi 1-0-voittonsa. Itse asiassa Liverpoolin on kiittäminen maalivahti Loris Kariusta siitä, että joukkueella yhä on mahdollisuudet turnauksen finaaliin.

19. minuutilla Cédric Soares nousi oikealta laidalta ja keskitti maalille. Peliväline päätyi Nathan Redmondille, joka laukoi kohti alakulmaa. Karius venyi loistavaan jalkatorjuntaan.

Seuraavalla minuutilla Saints pelasi oikeasta laidasta korkean pallon kohdepelaajalle. Pudotus, kaksi miestä pystyyn ja parilla syötöllä Liverpool-puolustus puhki. Nyt ei Redmond epäonnistunut, vaan viimeisteli läpiajosta. Se mahtoi olla Redmondille huojentava maali, sillä mies ehti pelata 15 ottelua ilman täysosumaa.

Redmond pääsi juuri ennen taukoa jo ottelun kolmanteen erinomaiseen maalipaikkaansa. Laitahyökkääjä pelasi hyvin yhteen Dusan Tadicin kanssa, mutta Karius venyi hyvään torjuntaan.

66 minuutin kohdalla Southampton oli taas melko lähellä 2-0-maalia. Cédric Soaresin laukaus sujahti kuitenkin sivuverkkoon.

Ja viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa lisämaali vasta lähellä olikin. Shane Longin pelasi pallon Redmondille, jonka chippi kaarsi hienosti kohti maalia. Peliväline ei pudonnut ihan tarpeeksi nopeasti, vaan osui ylärimaan, siitä Dejan Lovrenin päähän ja Poolin kannalta maaliviivan paremmalle puolelle.

Toinen osaottelu pelataan Liverpoolissa kahden viikon kuluttua. Sitä ennen Liverpool kohtaa Valioliigassa Manchester Unitedin ja Swansean sekä FA Cupin kolmannen kierroksen uusintaottelussa Plymouthin. Southampton puolestaan pelaa Burnleya, Norwichia ja Leicesteriä vastaan ennen toista Liverpool-kohtaamista.