© Kuva: Getty Images

TOP 5: Wayne Rooneyn upeimmat maalit Man Unitedissa – mukana valioliigahistorian paras osuma

Englantilaishyökkääjä Wayne Rooney, 31, teki historiaa sivuamalla viime viikonloppuna Manchester United -ikoni Sir Bobby Charltonin maaliennätystä. Mies on paukuttanut punapaidoille toinen toistaan hienompia maaleja, joista kokosimme alle viisi parasta.

West Ham – Man United 0–2 (22.3.2014, Valioliiga)
Rooney hiljensi kotiyleisön laukomalla uskomattoman osuman yli 50 metrin päästä. West Hamin maalivahti Adrian oli voimaton, samoin kaksinkamppailussa United-hyökkääjälle hävinnyt James Tomkins. Samankaltaisen maalin 1990-luvulla Wimbledonin verkkoon pyssyttäneen David Beckhamin ilme katsomossa oli näkemisen arvoinen.

Man United – Man City 2–1 (12.2.2011, Valioliiga)
Voittomaali 77. minuutilla alkuvuoden 2011 derbyssä on eittämättä Rooneyn ikimuistoisin täysosuma. Nani keskitti oikealta, ja mies pyssytti pallon akrobaattisella saksipotkulla verkkoon. Maali valittiin 26 prosentin ääniosuudella parhaaksi Valioliigan 20 Seasons -palkintogaalassa. – Vartuin katsomalla Valioliigaa, joten valinta Valioliigan historian parhaan maalin tekijäksi on mahtava tunne, Rooney iloitsi.

Man United – Portsmouth 2–1 (27.1.2007, FA Cup)
Rooney pyrkii aika ajoin yllättämään maalivahdin taiturimaisella nostolaukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta. Useimmiten yritykset epäonnistuvat, mutta tammikuussa 2007 vaihtomies onnistui täydellisesti, kun pallo leijaili takaylänurkkaan yli Portsmouth-vahti David Jamesin. – Se oli fantastinen maali, ja muistan Eric Cantonan tehneen saman FA Cupissa Sheffield Unitedia vastaan, manageri Sir Alex Ferguson tuumi.

Man United – Newcastle 2–1 (24.4.2005, Valioliiga)
Rooneyn upea volleymaali 57. minuutilla siivitti Unitedin takaa-ajoasemasta voittoon. Newcastlen Peter Ramagen purkuyritys suuntautui sopivasti hänen ulottuvilleen, ja vihainen kuti kiersi aivan ylänurkkaan. Veräjänvartija Shay Given yritti epätoivoisesti venyttää pallon tielle, mutta ei ehtinyt millään. Juuri ennen maaliaan Rooney vaikutti erittäin turhautuneelta, sillä hän oli saanut keltaisen kortin taklauksestaan.

Man United – Middlesbrough 3–0 (29.1.2005, FA Cup)
Rooney tarjoili faneille mannaa jo ensimmäisellä kaudellaan Old Traffordilla. Hän esitteli huikeaa potkutekniikkaansa kaksi kertaa samassa ottelussa, kun ensimmäinen maali 67. minuutilla tuli loistavalla nostolla ja toinen 82. minuutilla painavalla volleylla Louis Sahan syötöstä. – Ensimmäisessä kyse oli tarkkuudesta, ne molemmat olivat ihmeellisiä maaleja, kertasi Ferguson.