Vielä viime kaudella avauksen mies – Arsenal pohtii kokeneen topparin lainaamista pois

Per Mertesacker on jo saattanut pelata viimeisen ottelunsa Arsenalin paidassa.

The Timesin mukaan Arsenalissa pohditaan tällä hetkellä, pitäisikö saksalaistoppari lähettää loppukaudeksi lainalle muualle.

Mertesacker ei ole päässyt vielä edes aloittamaan kauttaan, sillä heinäkuussa tullut polvivamma on pitänyt hänet sairauslomalla. Kaiken lisäksi aiemmin tässä kuussa puolustaja sai pohjevamman, joka on entisestään hidastanut paluuta.

Juuri nyt näyttää siltä, että Mertesacker toipuisi pelikuntoon kuun lopussa. Se ei vielä tarkoita, että 32-vuotias olisi pääsemässä pelaavaan kokoonpanoon. Mertesackerin edellä ottelutuntuman suhteen ovat Laurent Koscielny, Shkodran Mustafi ja Gabriel Paulista.

Tiettävästi Arsenalissa ei haluta vielä tehdä päätöstä Mertesackerin kohtalosta. Seura on valmis odottamaan lähelle siirtoikkunan umpeutumista. Kokoonpano Mestarien liigan pudotuspeleihin pitää ilmoittaa 1. helmikuuta. Jos lähellä tuota päivää näyttää siltä, ettei Mertesacker ole Mestarien liigan vaatimassa kunnossa, mies lähetetään lainalle. Ei kuitenkaan toiseen valioliigaseuraan, vaan todennäköisesti Saksaan. Näin kertoo Times.

Jos Mertesacker lainataan, hän tuskin Arsenaliin enää palaa pelaamaan. Saksalaisen sopimus kun päättyy tulevana kesänä. Paljon on vuodessa muuttunut. Vielä viime kaudella Mertesacker oli Arsenalissa avauksen mies.