Middlesbrough on erottanut manageri Aitor Karankan. Seura vahvisti tiedon verkkosivuillaan.

Tiedotteen mukaan päätös syntyi keskustelun jälkeen. Seuran näkemys on se, että molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että Boro tarvitsee valmentajanvaihdoksen.

– Haluan kiittää Middlesbrough’ta mahtavasta mahdollisuudesta. Haluan kiittää pelaajia, henkilökuntaa ja kaikkia seurassa toimivia, joiden kanssa olen työskennellyt. Haluan myös kiittää faneja heidän kannatuksestaan, Karanka sanoi tiedotteessa.

43-vuotias Karanka palkattiin Boron luotsiksi marraskuussa 2013, jolloin joukkue oli vielä Mestaruussarjassa. Ensimmäisenä keväänä joukkueen sarjasijoitus oli 12:s, sitten neljäs ja viime kaudella toinen. Se takasi nousun Valioliigaan.

Karankan Boroa on kutsuttu useampaan otteeseen tällä kaudella sarjan ”tylsimmäksi” joukkueeksi. Se johtunee vähämaalisuudesta. Middlesbrough on tehnyt 27 valioliigaottelussa vain 19 maalia ja päästänyt 30. Minkään muun joukkueen peleissä ei ole nähty niin vähän maaleja.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuka palkataan pysyvästi Karankan tilalle. Väliaikaisesti tehtävää hoitaa Steve Agnew.

Boro on tällä hetkellä Valioliigassa toiseksi viimeisenä. Putoamisviivan päälle on matkaa kolme pistettä.

OptaJoe

@OptaJoe
15% - Aitor Karanka's Championship win rate with Boro was 52% (W66 D30 L30) compared to 15% in the Premier League (W4 D10 L13). Ceiling.