Liverpool koki maajoukkuetauolla ison takaiskun. Keskikenttäpelaaja Adam Lallana loukkaantui maaottelussa ja on sivussa noin kuukauden päivät.

Reds-manageri Jürgen Klopp oli luonnollisesti pettynyt Lallanan loukkaantumisen seurauksena. Syyttävä sormi osoitti otteluiden aikatauluista vastaaviin tahoihin.

– On vaikeaa menettää Adamin kaltainen pelaaja neljäksi viikoksi, mikä voi tarkoittaa kahdeksaa ottelua – se on paljon, Klopp totesi Sky Sportsin mukaan.

– Kuka tahansa ajattelikin, että olisi hyvä idea pelata sunnuntai-iltana Manchester City-Liverpool ja keskiviikkona Saksa-Englanti – siinä ei ole mitään järkeä.

– Meidän on tehtävä parempaa yhteistyötä jatkossa: FA:n, Valioliigan, tv-yhtiöiden ja seurojen, koska yritämme myydä parasta tuotetta.

– Ystävyysotteluita tässä vaiheessa kautta? Pelaajilla pitäisi olla lomaa, mutta he pelaavat maajoukkueissaan ystävyysotteluita.

Lallana loukkaantui jo toistamiseen maajoukkuetauon aikana kuluvalla kaudella. Marraskuussa hän palasi maajoukkuekomennukselta nivusvamman kanssa, mikä piti hänet sivussa muutamien viikkojen ajan.

Liverpool ja Everton avaavat Valioliiga-kierroksen lauantaina. Merseysiden derby käynnistyy kello 14.30 Suomen aikaa.