Liverpoolin keskikenttäpelaaja Philippe Coutinho on vihdoin rikkonut hiljaisuuden hänen Barcelona-siirtohuhujensa suhteen.

Coutinho allekirjoitti uuden viiden vuoden mittaisen sopimuksen punapaitojen kanssa tammikuussa. Sopimus teki hänestä yhden seurahistorian eniten tienaavista pelaajista, mutta brassitaiturin yhdistäminen Barçaan on jatkunut siitäkin huolimatta.

25-vuotias pelintekijä on tällä hetkellä Brasilian maajoukkueen mukana heidän ystävyysotteluissa Argentiinaa ja Australiaa vastaan. Ennen tiistain Melbournessa pelattavaa kamppailua Coutinholta kysyttiin hänen näkökulmaansa Barcelona-huhuihin.

Pelaaja ei poissulkenut mahdollisuutta siirtyä Camp Noulle, mutta muistutti haastattelijoita hänen pitkästä sopimuksestaan Liverpoolin kanssa.

– Tästä [Barcelona-siirrosta] puhuminen on monimutkaista. Minulla on sopimus Liverpoolin kanssa ja se on pitkäkestoinen.

– Joten keskittymiseni on nykyhetkessä ja maajoukkueessa.

Coutinho oli yksi Liverpooliin parhaimmista pelaajista viime kaudella, eikä Jürgen Klopp tule päästämään häntä menemään helpolla.

Liverpool menetti Luis Suárezin Barcelonalle vuonna 2014, kun espanjalaisjätti maksoi hänen sopimukseensa liitetyn ulosostopykälän. Nyt Coutinhon uudesta sopimuksesta jätettiin se pois, mikä on suuri etu englantilaisseuralle mahdollisten siirtoneuvotteluiden alkaessa.

Coutinhon 13 maalia ja seitsemän maalisyöttöä olivat avaintekijä joukkueen sijouttuessa neljänneksi sarjassa. Liverpool tulee myös tarvitsemaan hänen huippuluokan otteitaan heidän aloittaessaan Mestarien liigan karsinnat.