Real Madrid -keskikenttäpelaaja James Rodríguez on saanut maajoukkuevalmentajaltaan José Pekermanilta ohjeistuksen ottaa hänen roolinsa espanjalaisseurassa vakavasti harkintaan.

Rodríguez saapui Santiago Bernabéulle hurjalla 90 miljoonan euron siirtosummalla vuonna 2014, mutta kuului harvoin Real-manageri Zinédine Zidanen aloituskokoonpanoon viime kauden aikana.

Kolumbian maajoukkuevalmentaja Pekerman tahtoo hänen pelaajilleen parasta, ja uskoo entisen Monaco-keskikenttäpelaajan tilanteen muuttuvan paremmaksi tavalla tai toisella.

– On uskomatonta, että hänen tasoisensa pelaaja ei saa pelata enempää. Hänen peliesityksensä ja peliaikansa ovat tärkeitä asioita, Pekerman sanoi lehdistötilaisuudessa ennen Kolumbian ystävyysottelua Kamerunia vastaan.

– Hän on sitoutunut [maajoukkueeseen] ja hänen asenteensa on tärkeä. Me vaadimme aina 100 prosenttia.

Hän kuitenkin puhuu, kuin kolumbialaisen pelintekijän suunnitelmissa olisi viettää ensi kausi muualla kuin Realissa.

– Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö tilanne parantuisi tavalla tai toisella. En halua ottaa vastuuta siitä, että sanoisin hänelle, mitä on tehtävä. Mutta hän tietää, mitä vaaditaan, jotta tämä tilanne ratkeaa.

Pelaajan tiedetään herättäneen kiinnostusta Valioliigassa, missä Chelsea on Independent -lehden mukaan paalupaikalla hänen hankinnassaan. He eivät kuitenkaan ole valmiita maksamaan 70 miljoonaa puntaa (noin 79 miljoonaa euroa) 25-vuotiaasta.

Jos Pekermanin puheet menevän perille, saattaa Rodríguez jopa pyytää Real Madridilta lupaa lähteä. Tämä luonnollisesti laskisi pelaajan pyyntihintaa, mikä saisi Chelsean todennäköisesti tekemään uuden tarjouksen.

Rodríguez aloitti viime kaudella vain 13 sarjaottelua, tehden silti kahdeksan maalia ja siihen päälle kuusi maalisyöttöä.