Sunderlandin laajalti arvostettu maalivahti Jordan Pickford on lähellä siirtyä Evertoniin 30 miljoonan punnan (noin 34 miljoonan euron) siirtosummalla.

The Telegraph uutisoi, että englantilaisseurojen siirtoneuvottelut ovat edenneet lupaavasti viimeisen 24 tunnin aikana.

Sunderland, jonka tiedetään kärsineen jo pitkään taloudellisista ongelmista, on asettanut Pickfordin arvon korkealle hyvin perustein. Vaikka David Moyesin joukkue putosikin Valioliigasta viime kaudella, 23-vuotiaan maalivahdin vakuuttavat suoritukset nousivat jatkuvasti esille.

Kauden loputtua Sunderlandista lähtenyt Moyes jopa uskoi Pickfordin nousevan Englannin ykkösmaalivahdiksi lähitulevaisuudessa. Hän vertasi Pickfordin kehitystä nykyisten Englannin maajoukkuemaalivahtien nuoruusvuosiin Telegraphille.

– Hänestä [Pickfordista] voi tulla Englannin ykkösvahti. Muistan, kun Joe Hart oli Shewsburyssa ja minua kehotettiin ostamaan hänet Evertoniin. Me emme kuitenkaan aivan tehneet sitä. Tiesin myös Jack Butlandista kun hän oli nuori.

Pickford on tällä hetkellä Englannin U21-maajoukkueen mukana Puolassa pelattavissa nuorten EM-kisoissa, jotka alkavat ensi perjantaina. Englannin ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Ruotsi.