Viime FA Cupin finalistijoukkueet Arsenal ja Chelsea kohtasivat toisensa Pekingissä pelatussa ystävyysottelussa. Toisin kuin toukokuussa, Antonio Conte johdatti joukkueensa komeaan 3-0-voittoon Arsene Wèngerin Arsenalin yli.

Ottelu oli jo Arsenalin neljäs pre-season peli. Punapaidat olivat voittaneet Sydney FC:n ja Western Sydney Wanderersin viikkoa aiemmin Australiassa. Tämän jälkeen he kaatoivat Bayern Münchenin rangaistuslaukauskilpailussa viime keskiviikkona. Chelsea ei ollut pelannut vielä kuin yhden ottelun, voittaen Fulhamin murskaavasti 8-2.

Sähäkkäästi alkaneessa ottelussa Chelsea oli lähellä ottaa aikaisen johdon jo kahdeksan peliminuutin jälkeen. Arsenalin Ainsley Maitland-Niles antoi pallon suoraan Chelsea-laituri Willianin jalkoihin, lähettäen brassipelaajan samantien läpiajoon. Willian kuitenkin ohjasi laukauksensa tolppaa hipoen ohi maalin.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Here's a look at that Willian chance...

#CFCTour

Chelsealla oli lupaavempia tilanteita ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut vielä maalinteossa.

Peli pysäytettiin hetkeksi 25 minuutin peliajan jälkeen, kun Arsenal-maalivahti David Ospina jyräsi Chelsean Pedron nyrkkeillesään palloa pois punapaitojen alueelta. Ospinan nyrkit osuivat suoraan häntä vastaan juoksevaa Pedroa päähän, eikä espanjalaishyökkääjä kyennyt jatkamaan ottelua. Pedro lähetettiin ottelun jälkeen sairaalaan mahdollisen aivotärähdyksen vuoksi. Hänen tilalleen astui Chelsean nuori akatemiakasvatti Jérémie Boga.

Ospinan kaksi mahtavaa torjuntaa piti numerot tasan 35 minuutin peliajan jälkeen. Kolumbialaismaalivahti torjui Willianin kovan laukauksen, ohjaten sen tosin suoraan Victor Mosesille. Nigerialaislaituri tykitti heti vastapalloon, mutta Ospina venyi jälleen uuteen torjuntaan. Chelsean Michy Batshuayi teki maalin torjuntaa seuranneesta kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta linjatuomari liputti osuman paitsioksi.

Chelsea kuitenkin löysi sekä ensimmäisen, että toisen maalinsa vain minuutteja myöhemmin. Batshuayi käänsi pallon näppärästi Willianille kentän oikealla laidalla. Brasilian maajoukkuemies kuljetti pallon näppärästi Nacho Monrealin ohitse, jonka jälkeen hän laukoi pallon tarkasti maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli tuloillaan jo jonkin aikaa, eikä sinipaidat tyytyneet yhteen.

Batshuyai tuplasi Chelsean johdon vain minuuttia myöhemmin, kun hänen vasemman jalan laukauksensa löysi tiensä Ospinan selän taakse. 42 minuutin jälkeen Chelsea johti ottelua numeroin 2-0.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Not bad from Michy on the left foot... #CFCTour

Arsenal pyrki löytämään tiensä takaisin otteluun samantien. Joukkueen uusi ranskalaishyökkääjä Alexandre Lacazette oli lähellä päästä Cohen Bramallin keskityksen päähän, mutta Chelsea-kapteeni Gary Cahill ehti palloon ensin.

Chelsea-maalivahti Thibaut Courtois joutui myös torjuntahommiin vielä ennen puoliaikaa. Aaron Ramsey karkasi Chelsea-puolustuksen vartionnoista, ja laukoi kovan laukauksen kohden maalin kattoa. Courtois kuitenkin onnistui torjumaan laukauksen kulmapotukuksi, josta ei Arsenalin harmiksi seurannut mitään. Ensimmäinen puoliaika tuli täten päätökseen Chelsean 2-0-johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi hyvin samoissa tunnelmissa, kuin ensimmäinenkin. Chelsea jatkoi maalitilanteiden luomista, eikä Arsenal näyttänyt löytävän avausosuumansa millään tavalla.

Vain neljän minuutin pelin jälkeen, Batshuayi teki ottelun toisen maalinsa. Cesc Fàbregas löysi Marcos Alonson taitavalla pystysyötöllä kentän vasemmasta laidasta. Espanjalaispuolustaja harhautti Alex Oxlade-Chamberlainin taitavasti, ennen kuin hän syötti pallon Batshuayille rankkarialueen ulkopuolelle. Belgian maajoukkuehyökkääjä ampui ensimmäisellä kosketuksellaan pallon suoraan oikeaan yläkulmaan.

Wengerin puoliaikavaihdot vahvistivat Arsenalin kokoonpanoa ainakin paperilla, mutta pelillisesti punapaidat olivat aina Chelseaa askeleen jäljessä. Useat harhasyötöt ja epäonnistuneet hyökkäykset tahdittivat Chelsean vastahyökkäyksiä entistä luontevammin.

Arsenalilla oli hyvännäköinen paikka kaventaa peli vapaapotkusta pian Chelsean kolmannen maalin jälkeen. Olivier Giroudin laukaus kuitenkin osui suoraan muuriin, eikä Francis Coquelininkaan yritys vapaapotkun jälkitilanteesta osunut kohti maalia.

Vaihtojen rullatessa Arsenal alkoi päästä hiljalleen peliin mukaan. Pallo pyöri näppärästi Chelsean alueella, mutta sinipaitojen tiivis puolustus pysäytti Tykkimiehet tilanne toisensa jälkeen.

Viisi minuuttia ennen pelin loppua Reiss Nelson taituroi tiensä Chelsean rangaistusalueelle upeilla harhautuksilla. Hän onnistui syöttämään pallon Donyell Malenille juuri ennen hänen törmäämistä Jake Clarke-Salterin kanssa, mutta Malen ohjasi laukauksensa tolppaan. Hetkeä myöhemmin Cahill blokkasi Giroudin lupaavan näköisen laukauksen rohkealla heittäytymisellä.

Arsenalin kovasta painostuksesta huolimatta pelissä ei syntynyt enempää maaleja, ja Chelsea voitti ottelun ansaitusti numeroin 3-0. Arsenal ja Chelsea tulevat pelaamaan toisiaan vastaan vielä kerran ennen Valioliiga-kauden alkua elokuun kuudentena päivänä. Lontoolaisseurat ottavat Wembley Stadiumin jälleen haltuunsa, kun joukkueet kohtaavat toisensa Community Shield -hyväntekeväisyysottelussa.

Joukkueiden kokoonpanot:

Arsenal: Ospina (Martinez 75′), Maitland-Niles (Elneny 46′), Mertesacker (Koscielny 46′), Monreal (Kolasinac 46′), Oxlade-Chamberlain (Nelson 70′), Ramsey (Willock 70′), Xhaka (Coquelin 46′), Bramall (Welbeck 46′), Özil (Malen 75′), Iwobi, Lacazette (Giroud 46′).

Chelsea: Courtois (Caballero 46′), Azpilicueta (Scott 76′), David Luiz (Christensen 76′), Cahill (Clarke-Salter 76′), Moses (Tomori 71′), Kante (Pasalic 76′), Fabregas (Kalas 76′), Alonso (Kenedy 71′), Willian (Baker 71′), Batshuayi (Remy 71′), Pedro (Boga 29′).