© Kuva: Getty Images

Burnley palautti Chelsean karvaalla tavalla maan pinnalle – Valioliigan keltanokka kylvetti Kotkia

Alkukauden yllätystulokset jatkuivat Valioliigan viiden peleissä. Suurimmat paukut koettiin Lontoossa.

Chelsea poti kovan luokan mestaruuskrapulaa

Chelsean kausi käynnistyi synkästi, kun Burnley yllätti mestariryhmän housut kintuissa. Clarets jyräsi heti avausjaksolla miesylivoimalla 3-0-johtoon ja nappasi täyden pistepotin vieraskentällä 3-2-lukemin.

Chelsean uuden kapteenin Gary Cahillin peli päättyi lyhyeen. Puolustaja nimittäin taklasi 14. minuutilla myöhässä Steven Defouria ja ansaitsi suoran ulosajon. Blues sai viimeisellä kympillä vielä toisen punaisen kortin. Sen ansaitsi Cesc Fàbregas myöhäisestä liukutaklauksesta.

Maalinteon aloitti yllättäen 24. minuutilla Burnley. Matthew Lowton keskitti oikealta ja Sam Vokes pamautti volleysta pallon Thibaut Courtois’n selän taakse. 39. minuutilla ero kasvoi kahteen maaliin, kun Stephen Ward pamautti vasemmalta laidalta komean laukauksen ylänurkkaan.

Jotta Chelsean farssi olisi täydellinen, avausjakso päättyi vielä kolmanteen maaliin. Defour keskitti ja Vokes puski illan toisellaan taukolukemiksi hämmästyttävät 3-0-numerot.

Chelsea kavensi juuri ennen viimeisen kaksikymppisen alkua. Maalin iski uusi hyökkääjähankinta Álvaro Morata puskemalla osuman Willianin keskityksestä. Morata maalasi pian uudelleen, mutta se hylättiin paitsiona.

Chelsea pääsi vielä peliin mukaan 88. minuutilla, kun David Luiz toi joukkueen maalin päähän. Burnleyn johtoasema kuitenkin kesti ja pisteet lähtivät 3-2-lukemin Turf Moorille.

Sarjanousija kylvetti Palacea vieraissa

Päivän toisesta yllätyksestä vastasi sarjanousija Huddersfield. Seurahistoriansa ensimmäisen valioliigakauden avannut Terriers löylytti vieraskentällä Crystal Palacea selvin 3-0-lukemin.

Huddersfield avasi maalihanansa 23. minuutilla. Aaron Mooyn keskitys kulmapotkusta ohjautui pelaajista kimmoten maalin edustalle, josta se upposi Joel Wardin kautta omaan maaliin. Vain muutama minuutti myöhemmin Terriers osui toisen kerran, kun Steve Mounié puski Mooyn keskityksen verkkoon.

Mounié osui vielä toisella puoliskolla toisen kerran ja ottelu päättyi Huddersfieldin 3-0-voittoon.

Rooney heti maalin makuun

Siirtomarkkinoilla merkittävästi vahvistunut Everton avasi kautensa voitolla 1-0-voitolla Stokesta. Toffeesille pisteet ratkaisi Wayne Rooney palattuaan seuraan 13 vuoden tauon jälkeen Manchester Unitedista. Englantilaishyökkääjä puski pallon verkkoon Dominic Calvert-Lewinin taidokkaasta keskityksestä.

Egyptiläistopparin avausmaali riitti West Bromille

The Hawthornsilla West Bromwich löi kotonaan Bournemouthin. Baggies puolusti vahvasti ja nappasi pisteet niukalla 1-0-erolla.

Ottelun ainoa maali syntyi avausjaksolla. Chris Brunt antoi vapaapotkusta keskityksen boksin sisään, josta egyptiläistoppari Ahmed Hegazy puski uransa ensimmäisen maalin Valioliigassa Asmir Begovicin taakse.

Valioliiga lauantaina kello 17:00

Chelsea-Burnley 2-3 (0-3)

Ulosajo, Gary Cahill, (14.)
0-1 Sam Vokes (24.)
0-2 Stephen Ward (39.)
0-3 Sam Vokes (43.)
1-3 Álvaro Morata (69.)
Ulosajo, Cesc Fàbregas (81.)
2-3 David Luiz (88.)

Crystal Palace-Huddersfield 0-3 (0-2)

0-1 Joel Ward Om (23.)
0-2 Steve Mounié (26.)
0-3 Steve Mounié (79.)

Everton-Stoke 1-0 (1-0.)

1-0 Wayne Rooney (45+1.)

Southampton-Swansea 0-0 (0-0)

West Bromwich-Bournemouth 1-0 (1-0)

1-0 Ahmed Hegazy (31.)