Philippe Coutinhon siirtosaaga päättyi ainakin tämän vuoden osalta, kun siirtoikkuna sulkeutui syyskuun 1. päivä. Pitkään jatkuneista spekuloinneista huolimatta hän ei siirry Barcelonaan vaan jää Anfieldille vähintään tammikuuhun saakka.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp avasi pelaajan tilannetta seuran verkkosivuilla. Coutinho oli maajoukkuetauolla Brasilian mukana, vaikka ei ole pelannut alkukaudesta seurajoukkueensa kanssa.

Moni ihmetteli Coutinhon pelaamista Ecuadoria vastaan, sillä hänen oli kerrottu kärsivän selkävaivoista, jotka olivat estäneet harjoittelemisen ja pelaamisen Valioliigassa. Saksalaisvalmentaja kuitenkin painotti, että selkävaivat eivät olleet keksittyjä.

– Minä tiedän, mitä ihmiset ajattelevat, mutta Philillä oli selkävaivoja muutaman viikon ajan ja sen takia hän ei voinut harjoitella. Tämän takia häneltä on jäänyt väliin noin kolmen viikon harjoitukset.

– Kyllä, hän pelasi ja harjoitteli maajoukkueensa kanssa normaalisti. Nyt meidän tulee valmistaa häntä normaalia kautta varten. Meillä on seitsemän peliä [ennen seuraavaa maajoukkuetaukoa] ja jo aamulla näimme hänet harjoituksissa ja ajattelimme ”Okei, ehkä meidän tulisi käyttää häntä välittömästi”, koska hän oli todella hyvä. Siinä ei olisi kuitenkaan järkeä.

Coutinhon pre-season jäi siis melko vajaaksi. Nyt hänellä on edessään hieman ylimääräistä työtä harjoituskentällä, jotta hän saa muut joukkueen pelaajat kiinni.

– Hän tulee tekemään enemmän töitä kuin muut pojat, mutta hän on todella hyvällä tuulella ja kaikki vaikuttaa erittäin lupaavalta.

Coutinhon kerrotaan halunneen siirtyä Kataloniaan todella kovasti. Klopp kertoi Coutinhon palanneen kuitenkin mielellään takaisin joukkueensa toimintaan.

– Kaikki on hyvin. Minulla ei ole lisättävää. Hän on tullut takaisin ja me kävimme erinomaisen keskustelun.

Liverpoolin kausi jatkuu lauantaina ottelulla Manchester Cityä vastaan.