Odotus on vihdoin ohi, sillä Mestarien liigan pelit jatkuvat tiistai-iltana kahdeksan ottelun voimin.

Manchester Unitedin Eurooppa-liigan voiton myötä mukana on peräti viisi englantilaisjoukkuetta ja heillä on tällä kaudella selkeä kasvojen pesun paikka, sillä valioliigaseurojen menestys Mestarien liigassa on viime vuosina ollut odotuksiin nähden heikkoa.

Viidestä joukkueesta kaksi pelaavat ottelusta tiistaina. Chelsea kohtaa Qarabagin ja Manchester United FC Baselin. Ennakoissamme pureudumme näihin kahteen kamppailuun.

Ensikertalaisella edessä tylyt tervetuliaiset

Chelsea kohtaa ensimmäisessä ottelussaan yhden tämän kauden Mestarien liigan eksoottisimmista seuroista.

Qarabag selviytyi karsintojen kautta lohkovaiheeseen ensimmäisenä azerbaidžanilaisjoukkueena. Se pudotti viimeisellä karsintakierroksella kilpailun vakio-osallistujan FC Kööpenhaminan vierasmaalisäännön ansiosta.

Ottelun lähtökohdat ovat hyvin selvät. Chelsea on selkeä ennakkosuosikki ja kaikki muut lopputulokset kuin lontoolaisten selvä voitto olisi jättiyllätys. Antonio Contella on käytössään kaikki pelaajansa pohjevammasta kärsivää Danny Drinkwateria lukuun ottamatta.

Qarabag tulee erittäin suurella todennäköisyydellä lähtemään otteluun bussi parkkeerattuna maalin eteen, mutta Chelsealla löytyy monipuolisesti murtautumisvaihtoehtoja, joten tämän ei pitäisi tuottaa sille suuresti ongelmia.

Jos kotijoukkue saa avausmaalin nopeasti, voi Qarabagin ensimmäinen ottelu Mestarien liigassa päättyä todella tylyihin lukemiin.

Manchester United palaa sinne minne se kuuluu

Manchester United teki odotetun paluun Mestarien liigaan yhden välivuoden jälkeen. Seura, sen pelaajat ja valmentaja José Mourinho kuuluvat kaikki Euroopan ykköskilpailuun.

Man United on Old Traffordilla selkeä ennakkosuosikki otteluun, mutta moni saattaa muistaakin Baselin aiheuttaneen sille ennenkin ongelmia. Joukkueiden edellisestä kolmesta kohtaamisesta United ei ole voittanut yhtäkään. Kahdesti pisteet on jaettu ja viimeisimmän pelin Basel vei nimiinsä vuonna 2011 2-1-lukemin.

Mourinholla on hieman loukkaantumishuolia ottelun alla, mutta joukkueen materiaali on niin paljon laadukkaampi ja leveämpi kuin vierasjoukkueella, että tälle ei tule antaa liian suurta painoarvoa. Ottelusta puuttuvat siis pelikielloista kärsivät Phil Jones ja Eric Bailly sekä loukkaantuneet Ashley Young, Marouane Fellaini, Marcos Rojo ja pitkäaikaispotilas Zlatan Ibrahimovic.

Jo entisestään lähes täysin Man Unitedin puolella olevaa vaakaa kallistaa yhä enemmän heitä kohden, kun katsoo Baselin viime aikojen tuloksia. Se ei ole voittanut yhtään edellisestä kolmesta sarjaottelustaan.