Sunnuntaina nähtiin Valioliigassa kahden ison kohtaaminen, kun Chelsea isännöi Arsenalia. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen oli paikan päällä Stamford Bridgellä seuraamassa ottelua.

Mitä Chelsean ja Arsenalin välisestä pelistä jäi käteen?

– Varmasti tyytyväinen Arsenal. Jos tätä ottelua vertaa Arsenalin edelliseen peliin suurta joukkuetta – Liverpoolia – vastaan, oli Arsenal nyt aivan toisella pelimoraalilla liikkeellä. Nyt keskikenttä teki töitä ja taisteli. Puolustus pelasi myös hyvin, aivan eri tasolla kuin Liverpool-ottelussa. Siellä on otettu selvästi opiksi.

– Chelsea ei taas pystynyt sellaiseen syöttöpeliin, jota he olisivat halunneet. Se oli huolimatonta, ajoittain jopa huonoa. He pääsivät ajoittain Arsenalin puolustuksen selustaan, mutta vain ajoittain. Heidän olisi pitänyt käyttää keskikentän miesylivoima paremmin hyväkseen.

– Koko pelin luonne olisi tosin muuttunut, jos Pedro olisi tehnyt maalin päästyään yksin läpi. Loppujen lopuksi peli olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Mutta varmasti Arsène Wenger oli tyytyväisempi manageri pelin jälkeen.

Sarjakärjessä paahtavat Manchesterin joukkueet, jotka molemmat ovat keränneet viidestä ottelusta 13 pistettä komealla maalierolla 16-2. Löytyykö Unitedille ja Citylle pysäyttäjää?

– En nähnyt Man Unitedin ja Evertonin pelistä kuin kohokohdat. Tuntuu siltä, että United on erittäin suoritusvarma ja erittäin nälkäinen. Taas he tekivät taululle lukemat viime hetkien maaleilla. Tasapainoiselta vaikuttaa.

Pep Guardiola on saanut Cityn hirmuiseen lentoon. Viime kaudella spekuloitiin, että kumpi pelaa, Sergio Agüero vai Gabriel Jesus? Guardiola on nyt päättänyt, että Agüero ja Jesus. Tulosta tulee ja peli kulkee. Aikamoinen viikko Cityllä – viime viikonloppuna Liverpoolia turpiin 5-0, viikolla Mestarien liigassa Feyenoordille nenään 4-0 ja nyt vieraissa Watfordia vastaan 6-0. Kolmen pelin saldo 15-0! Se kertoo siitä, että asiat ovat kohdallaan.

Mutta löytyykö pysäyttäjää?

– Sen aika näyttää. Juuri nyt Manchesterin joukkueet ovat vahvoja suoritusvarmoja. Kausi on vielä todella nuori ja paljon asioita voi tapahtua. Uskon, että heille tulee heikompiakin jaksoja ja ptää muistaa, että pahimmat kilpailijat eivät ole vielä jääneet kovin paljon.

Valioliigahistorian ensimmäinen suomalaispelaaja ja Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen toimii Valioliiga.comin analyytikkona koko kauden ajan. Mixun Special One -palstalla on luvassa haastatteluja ja videoita, joissa taktiset huomiot näyttelevät merkittävää roolia (uutinen).