Valioliigassa pelataan viikonloppuna kauden kuudes kierros. Mitä kaikkea on luvassa?

Ihan ensimmäiseksi sellainen huomio, että tapahtumat painottuvat poikkeuksellisen selvästi lauantaille. Huomenna pelataan kahdeksan ottelua, sunnuntaina yksi ja maanantaina yksi.

Yksittäisistä peleistä kannattaa seurata, miten Crystal Palacen käy Manchester Cityn vieraana. Joko Roy Hodgson on saanut joukkueen puolustuksen tilkittyä sellaiseen kuntoon, ettei tyhmiä maaleja mene enää omiin? Entä hyökkäys. Palace ei ole tehnyt viidessä ensimmäisessä pelissään yhtä ainoaa maalia. City puolestaan on päästänyt vain kaksi, joten työn ja tuskan takana lienee maalinteko edelleen olevan.

City-Palace mitellään huomenna kello 17. Samaan aikaan kannattaa huomioida Stoken ja Chelsean välinen ottelu. Miksi? Siksi, että Stoke voi joutua peliin vain yhdellä terveellä topparilla. Joukkueen manageri Mark Hughes ehti jo manata tilannetta lehdistötilaisuudessa.

Lauantain viimeisessä kamppailussa Leicester isännöi Liverpoolia. Tästä pelistä on – täysin aiheellisesti – puhuttu paljon. Liverpool on nimittäin pelannut neljä peliä putkeen (kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan) ilman voittoa. Aiemmin tällä viikolla Jürgen Kloppin ryhmä taipui Liigacupissa juuri Leicesterille. Joko Klopp on saanut siivottua puolustuspelaamisen merkkaus-, sijoittumis- ja kommunikaatiovirheet pois?

Viimeiseksi kehotamme kohdistamaan huomion maanantain kamppailuun Arsenal-West Brom. Siinä pelissä nimittäin tehdään mitä todennäköisimmin historiaa. Jos Gareth Barry pelaa, hän tekee uuden ennätyksen Valioliigan kaikkien aikojen ottelutilastossa. 632 ottelua pelannut 36-vuotias Barry jakaa tällä hetkellä ennätyksen Ryan Giggsin kanssa.

Valioliigan 6. kierros

Lauantai
West Ham-Tottenham klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Burnley-Huddersfield klo 17
Everton-Bournemouth klo 17
Manchester City-Crystal Palace klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Southampton-Manchester United klo 17
Stoke-Chelsea klo 17
Swansea-Watford klo 17
Leicester-Liverpool klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Brighton-Newcastle klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Arsenal-West Brom klo 22(Viasat Jalkapallo HD, Viaplay, Viaplay)