Jalkapallomaailman rahankäyttö nousi viime kesänä täysin uudelle tasolle. Muun muassa Neymarin siirto 220 miljoonalla eurolla Paris Saint-Germainiin on näkynyt markkinoilla niin, että peruspelaajastakin joutuu nykyään maksamaan sellaisia summia, joita aiemmin on maksettu vain tähtipelaajan statuksen omaavista hankinnoista.

Asiasta mielipiteitään Telegraphille kertoi Arsenal-valmentaja Arsène Wenger.

– Seurat tahtovat paljon enemmän täysin normaaleista pelaajista, koska he sanovat ”jos tämä pelaaja on 200 miljoonan punnan arvoinen, on meidän pelaaja 50 miljoonan punnan arvoinen”, mutta kaikki tietävät 50 miljoonaa puntaa olevan liikaa siitä pelaajasta.

UEFA:n Financial Fair Playn tarkoituksena on ollut rajoittaa seurojen rahankäyttöä, mutta Wengerin mukaan siinä on aivan liikaa aukkoja. Ranskalaisvalmentajan mielestä tulee tehdä selkeä valinta, joko poistetaan kaikki siirtoihin liittyvät säännöt tai aletaan oikeasti rajoittamaan rahankäyttöä.

– Tulee valita kahden suunnan väliltä. Joko tehdään selkeät säännöt tai jätetään kaikki auki, mutta emme voi olla näiden kahden välissä. Siellä olemme tällä hetkellä.

– Sääntöjen tulisi olla tiukempia ja selkeämpiä tai avata tilanne täysin, jolloin saat tehdä mitä tahansa, kunhan sinulla on tarpeeksi rahaa.