Javier ”Chicharito” Hernándezista tuli kesällä West Hamin seurahistorian kolmanneksi kallein hankinta. Meksikon maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä on ollut viime otteluissa hieman normaalista poikkeavassa roolissa.

Andy Carrollin päästyä pelikuntoon, Hernández on pelannut vasemmalla laidalla ja hänellä on ollut aiempaa suurempi rooli myös puolustussuuntaan. Tämä ei kuitenkaan pelaajaa tunnu haittaavan.

– Elämäni ei pyöri maalien ympärillä. Pidän jalkapallosta ja tahdon olla kentällä, pelasin sitten vasempana laitahyökkääjänä, vasempana keskikenttänä, vaikka vasempana laitapuolustajana, keskushyökkääjänä tai missä tahansa, Hernández kertoo West Hamin verkkosivuilla.

Hyökkääjä myönsi myös, että maalien tekeminen on plussaa, mutta tärkeintä on pelata.

– Rakastan pelata jalkapalloa. Tietenkin, kuka nyt ei tahtoisi tehdä maalia? Jopa maalivahdit haluavat. Maalit ovat kaiken huippukohta.

Tähän mennessä Hernández on onnistunut Valioliigassa maalinteossa kahdesti. Seuraavan kerran hän pääsee yrittämään lauantaina, kun West Ham kohtaa toisen lontoolaisseuran Tottenhamin.

– Derby on erityinen ottelu, todella hyvä, mutta yritän aina pelata kuin kaikki ottelut olisivat sellaisia. Meidän ei tule pelata erillä tavalla yhdessä tai kahdessa ottelussa kauden aikana, vaan pitää pelata kuin derbyssä 38 liigaottelussa.