Valioliigassa ja muissa Euroopan huippusarjoissa siirtoikkuna sulkeutui elokuun vaihduttua syyskuuhun. Tästä huolimatta siirtoikkuna ja ulosostopykälät puhuttavat edelleen. Osasyynä tähän on Valioliigan tekemä päätös siitä, että kesällä 2018 siirtoikkuna sulkeutuu ennen kauden alkua.

Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen kertoi mielipiteitään viime aikoina puhuttaneista siirtoihin liittyvistä aiheista.

– Hieno asia, tosi hieno asia [että siirtoikkuna sulkeutuu ennen kauden alkua]. Kuten olemme huomanneet, siirtoikkuna sekoittaa monen pelaajan päät ja vaikeuttaa valmentajan toimintaa, koska yleensä ne ovat ne parhaat pelaajat, joista on kysyntää, Paatelainen kertoo.

– He [pelaajat] eivät tiedä missä he ovat. Valmentajat eivät tiedä, onko tämä pelaaja käytössä vai ei. Se on ehdottomasti hyvä asia, että siirtoikkuna suljetaan ennen kuin kausi alkaa. Silloin tiedetään, missä mennään ja mitä tehdään.

Paatelainen nosti esille myös vielä rajumman muutosmahdollisuuden koskien tammikuun siirtoikkunaa.

– Tammikuun siirtoikkunakin on minulle kysymysmerkki. Kannattaako meidän pitää sellaista?

Toistaiseksi muutos koskee ainoastaan englantilaisseurojen ostoja, mutta Paatelainen toivoo, että muut maat ottaisivat tästä mallia.

– Johtavien elimien tulisi ehdottomasti päättää, että näin tapahtuu [siirtoikkuna sulkeutuu ennen kauden alkua] joka maassa.

– Minä olen sitä mieltä, että tämä tulisi ottaa jokaiseen maahan käyttöön. Toki ongelmana on siinä, että sarjat alkavat eri aikoihin.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!