Manchester United on pyytänyt turvakameroiden videotallenteita tunnistaakseen Romelu Lukakun peniksestä laulavat kannattajat. Lukaku ja seura pyysivät tällä viikolla fanejaan lopettamaan belgialaishyökkääjä sukupuolielimen ylistämisen tulkittuaan laulun rasistiseksi (lue uutinen).

Laulu kuului Sky Sportsin mukaan jälleen lauantaina St Mary’s Stadiumilla vierasottelussa Southamptonia vastaan. United vahvistaakin nyt tiedotteessaan etsivänsä ne kannattajat, jotka vastustavat Lukakun pyyntöä.

Unitedilla on nollatoleranssi loukkaaville lauluille ja käytökselle. Seura ja pelaaja ovat selkeästi pyytäneet sen lopettamista. Seura neuvottelee tällä hetkellä poliisin kanssa turvakameroiden nauhoista. Yritämme tunnistaa ne kannattajat, jotka eivät kunnioita pelaajan toiveita.

Myös jalkapallorasismia vastustava Kick Out -järjestö reagoi lauantain tapahtumiin omalla tiedotteellaan.

– Tuollaisella käytöksellä ei ole tilaa jalkapallossa. Romelu Lukaku on pyytänyt itse kannattajia lopettamaan sen. Manchester Unitedilla on nyt vastuu toteuttaa pyyntö. Jos jollakin on todisteita rasistisesti laulavista kannattajista, Kick Out pyytää kertomaan siitä järjestysmiehille tai poliisille, järjestö ilmoitti.