Raheem Sterlingin kykyjä epäiltiin paljon, kun nuori laituri siirtyi kolme vuotta sitten Liverpoolista. 62 miljoonaa euroa maksanutta englantilaista kuvailtiin yksinkertaisesti Englannissa sanalla ”overpriced”. Pelaajan ei uskottu olevan hänestä maksetun siirtosumman arvoinen.

Epäilykset voimistuivat ensimmäisen City-kauden jälkeen. Sterling löysi kyllä maalipaikoille, mutta viimeistelytaidot toivat mieleen lähinnä moninkerroin kalliimman version Jesús Navasista. Hukatut tilanteet saivat seuran kannattajat lähinnä kiroamaan mielessään.

Nyt kolmantena kautenaan Sterling alkaa 22-vuotiaan viimein lunastaa kallista hintalappuaan. Pikakiituri on iskenyt jo ensimmäiseen viiteen otteluun saman verran maaleja ja osoittanut tehokkuutta ratkaisutilanteissa.

Vapaampaa sijoittumista

Sterling on pelipaikaltaan laituri, mutta mies liikkuu nyt Pep Guardiolan systeemissä entistä vapaammin. Nykyään englantilainen ajaa rohkeammin keskustaa kohti, eikä ole sidotu omaan paikkaansa.

Esimerkiksi eilen Crystal Palacea vastaan Sterling viimeisteli molemmat maalinsa nopeilla leikkauksilla rangaistusalueen sisään. Tämä on ollut alkukauden trendi. Sterling sijoittuu nyt hyökkäysten ytimeen ja samalla maalipaikkojen laatu on parantunut.

[readmore from=Raheem-Sterling]

Jos aiemmin Sterling saattoi hukata viisikin maalipaikkaa, tällä kaudella tehokkuus on saatu toden teolla maksimoitua.

Lisäksi laiturin kuluttava pelityyli saa myös Cityn rotaatiossa tarvittavia lepovuoroja.

Luopuminen olisi ollut kummallista

Cityn puhuttiin kesän siirtoikkunassa olevan jo valmis luopumaan Sterlingistä Alexis Sánchezin vuoksi. Puheet vaihtokaupasta taisivat olla vain osa brittilehtien huhumyllyä. Todellisuudessahan siinä ei olisi ollut päätä eikä häntää.

Siinä missä Sánchez lähestyy jo 30 vuoden ikää, Sterlingiltä löytyy vielä paljon potentiaalia jalostettavaksi, jota ei kannata hukata penkillä. Tärkeimpänä mies istuu hyvin juurikin Cityn nopeaan pallonhallintaan nojaavaan hyökkäysmyllyyn.

Jo viime kaudella näkyi merkkejä heräämisestä, mutta viimeistään tämä alkusyksy on osoittanut sen. Sterling on päässyt hintalappunsa yli.