Roy Hodgsonin tilanne Crystal Palacen peräsimessä on kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on Valioliigassa vielä pisteittä ja maaleitta, alla on 5-0-tappio Manchester Citylle ja seuraavaksi vastaan tulee Manchester United sekä Chelsea.

Myös pahat loukkaantumishuolet vaikeuttavat Suomen maajoukkueen entisen päävalmentajan työtä. Poissaolijoita ei ole montaa, mutta kyseessä on joukkueen hyökkäyspelaamisen kannalta ehkä tärkeimmät pelaajat Christian Benteke ja Wilfried Zaha.

Hodgson valmistautuu suurseurojen kohtaamiseen ja hakee samalla helpotusta maalinteko-ongelmiin pelaamalla lyhyellä varoitusajalla järjestettävän harjoitusottelun keskiviikkona Bromleytä vastaan.

Bromley pelaa Englannin kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla National Leaguessa. Vastustajan tasoon nähden on siis selvää, mitä Hodgson ottelulta tahtoo: maaleja.

Oli tarkoituksena sitten hioa hyökkäyskuvioita tai parantaa joukkueen itseluottamusta, on Englannissa kummasteltu ottelun järjestämistä, sillä joukkueiden välillä on jo niin hurja ero, että epäillään palveleeko se kumpaakaan.