Mestarien liigan lohkovaiheen toinen kierros käynnistyy tiistaina kahdeksan ottelun voimin. Mukana on kolme valioliigajoukkuetta, jonka ennakkoasetelmiin paneudumme.

Kaikki pelit alkavat tuttuun tapaan klo 21:45

Spartak Moskova – Liverpool

E-lohko alkoi kaksi viikkoa sitten kahden tasapelin myötä. Joukkueet ovat siis edelleen samalla viivalla, joten tänään tarjolla olisi lohkon kuskinpaikka.

Spartak Moskovaa ei tule missään nimessä aliarvioida varsinkaan kotikentällään. Kaikki kilpailut mukaan lukien joukkue on tällä hetkellä kuuden ottelun tappiottomassa putkessa ja sen pelaaminen on ollut vahvaa italialaisvalmentajan Massimo Carreran alaisuudessa.

Vaikka Spartak ei välttämättä ole suomalaiskatsojille tutuin mahdollinen joukkue, pelaa siellä lukuisia huippupelaajia kuten Saksan maajoukkuetta 15 kertaa urallaan edustanut Serdan Tasci, Mestarien liigan yhden ottelun maaliennätystä Lionel Messin kanssa hallussa pitävä Luiz Adriano, Hollannin maajoukkueen Quincy Promes ja Brasilian maajoukkueessa kahdeksan ottelua pelannut Fernando (ei Man Cityn entinen pelaaja).

Liverpool lähtee vastaamaan kovaan haasteeseen kelpo terveystilanteesta. Adam Lallana ja Nathaniel Clyne ovat edelleen sivussa loukkaantumisten takia ja Joe Gomez kärsii pelikieltoa Sevilla-ottelussa tulleesta punaisesta kortista.

APOEL – Tottenham

”Kuolemanlohkoon” arvottu Tottenham kohtaa lohkonsa ainoan ennakkoon heikomman joukkueen. Jos lontoolaisseura mielii jatkoon Real Madridin tai Borussia Dortmundin lisäksi, tulee sen ottaa täydet kuusi pistettä Apoelilta.

Parhaimmillaan sensaatiomaisesti Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon selviytynyt Apoel ei ole tällä kaudella yhtä yllätysvalmis kuin joitakin vuosia sitten. Sen peli on yskähdellyt hieman jopa Kyproksen pääsarjassakin, sillä viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden.

Ei liene yllätys, että kotijoukkue pyrkii saavuttamaan jotain Tottenham-ottelusta tiiviin puolustuksen kautta, mutta ainakaan Real Madridia vastaan tuo puolustus ei juurikaan vakuuttanut.

Vaikka Tottenhamilta puuttuu pahimmillaan loukkaantumisista ja sairastelusta kärsivät Christian Eriksen, Erik Lamela, Victor Wanyama, Danny Rose ja Mousa Dembele sekä pelikiellossa olevat Dele Alli ja Jan Vertonghen, tulee se dominoimaan ottelua ja luomaan ison liudan maalintekopaikkoja. Kunhan viimeistely on edes lähellä keskivertotasoa, tulee se ottamaan helpohkon voiton.

Manchester City – Shakhtar Donetsk

Manchester City lähtee otteluun todella kuumassa vireessä. Se on voittanut viisi edellistä otteluaan maalierolla 22-1. Onnistumisia on tullut todella laajasti, sillä tehoista on vastannut useat eri pelaajat ja puolustus on pelannut nollapelejä useissa eri variaatioissa.

Ottelu voi pahimmillaan revetä saman kaltaiseksi kuin lauantain Valioliiga-ottelu Crystal Palacea vastaan, mutta Shakhtar Donetsk on ennakkoon paljon kovempi vastus kuin tämän hetkinen Crystal Palace. Kahdeksasta edellisestä Ukrainan liigan ottelusta se on voittanut seitsemän ja pelannut yhden tasapelin. Myös Mestarien liiga alkoi vakuuttavasti, kun se voitti fantastisessa vireessä olevan Napolin kotikentällään 2-1.

Molemmilla on ottelussa muutama tärkeä poissaolo. Cityltä epävarmoja osallistujia on Ilkay Gündogan, Benjamin Mendy ja Vincent Kompany. Vierailijoilta puolestaan puuttuu joukkueen kapteeni Darijo Srna, jonka on uutisoitu jäävän kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

Muut tiistain ottelut:

Besiktas – RB Leipzig

Dortmund – Real Madrid

Monaco – Porto

Napoli – Feyenoord

Sevilla – Maribor