Arsenal voitti maanantai-iltana valioliigakierroksen päätösottelussa West Bromwichin 2-0 Alexandre Lacazetten kahdella maalilla (raportti). Otteluun mahtui niin paljon kyseenalaisia tilanteita ja tuomioita, että erotuomari Bobby Madley oli jossain vaiheessa ottelua Twitterin ”ykköstrendi” Isossa-Britanniassa.

Yksi puhutuimmista tilanteista oli se, kun Arsenalin puolustaja Shkodran Mustafi kaatoi rangaistusalueella Jay Rodriguezin ottelun ollessa vielä maalittomassa tasatilanteessa seitsemännellä peliminuutilla. Pilli ei kuitenkaan soinut, vaan Rodriguez jatkoi pelaamista onnistumatta maalinteossa.

West Brom -manageri Tony Pulisin mielestä tilanne oli ehdottomasti rankkarin arvoinen. Vääryyttä Baggies koki myös koko pelin ensimmäiseen vapaapotkuun johtaneessa tilanteessa, jossa Arsenalin supertähti Alexis Sánchez syyllistyi Pulisin mielestä sukellukseen.

– Pelin ensimmäisessä vapaapotkussa Sánchez sukelsi ja olisi ansainnut varoituksen. Se on huijaamista, Pulis kommentoi Sky Sportsin haastattelussa.

– Sitten se taklaus boksissa Jayhin. Se oli päivänselvä rankkari.

Rodriguez sai kaatumisensa jälkeen vielä hyvän laukauksenkin aikaiseksi, mutta Petr Cech torjui vedon tolppaan. BBC:n asiantuntijan, entisen Arsenal-puolustaja Martin Keowninkin mielestä West Bromwich ryöstettiin tilanteessa.

– Sen olisi pitänyt olla rankkari. Arsenal pääsi kuin koira veräjästä. Rodriguez oli liian rehellinen, Keown summasi.

Pulisin mielestä Rodriguezin suoraselkäisyys koitui West Bromwichin kohtaloksi.

– Kehotamme pelaajiamme olemaan kieriskelemättä kontaktien jälkeen. Hän halusi tehdä maalin, mutta sen epäonnistuttua tuomarin olisi pitänyt viheltää pilliin. Olisimme voineet saada rankkarin ja heillä olisi saattanut olla yksi pelaaja vähemmän, Pulis voivottelee.

Tällä kaudella Valioliigassa on mahdollista saada kahden ottelun pelikielto sukeltamisesta jälkikäteen. Tarkasteluun otetaan kuitenkin vain tilanteita, jotka ovat johtaneet maaliin johtaneeseen vapariin tai rankkariin, tai vastustajan ulosajoon. Näin ollen Alexis Sánchezista ei tule ensimmäistä jälkikäteen rangaistua pelaajaa.

On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako Sánchezin eilinen esitys miehen peliaikaan jatkossa. Chileläinen palasi pienen tauon jälkeen Arsène Wengerin avauskokoonpanoon Valioliigassa, mutta iltapuhteeseen mahtui muun muassa suunsoitosta saatu varoitus sekä pallonmenetykseen johtanutta ylimielistä pomputtelua.

Arsenalin kannattajat ja muut ottelun nähneet soimasivatkin Sánchezia Twitterissä pelleksi, ja sanoivat, ettei mies edes ansaitse avauksen paikkaa.

Sega Dreamcast

@Dreamcastzzz
Sanchez is being unprofessional

Jack Brain

@jackwbrain
Sanchez has tried a couple of cocky manoeuvres in the second half (stepovers and juggling the ball). Lost the ball on both occasions. #afc

Chubbziano

@SChubbz
Alexis shouldn't start another game. Clearly doesn't care anymore. Embarrassing.