[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Sunnuntain valioliigakierroksella pelataan kolme ottelua ennen kuin sarja jää maaottelutauolle. Kaikissa otteluissa pelataan tärkeistä pisteistä ja panosta löytyy aivan varmasti.

Arsenal-Brighton

Sunnuntaina 1.10. klo 14.00

Arsenal on pääsemässä vauhtiin tuskaisen alkukauden jälkeen ja on edelleen kotikentällään voittamaton. Edellisellä kierroksella kaatui kotistadionilla West Bromwich 2-0 Alexander Lacazetten maaleilla. Viikko on joukkueelle raju, sillä WBA-peli oli maanantaina, torstaina joukkue pelasi Eurooppa-liigassa ja sunnuntaina pitäisi vielä jaksaa kotoisassa sarjassa pistää parastaan. Toki sarjataulukon tukala sijoitus (7:s) antanee otteluun lisälatausta.

Brightonin kausi ei ole alkanut hullummin, viime sunnuntaina joukkue kaatoi kotonaan Newcastlen 1-0-lukemin. Puolustus toimii edelleen mukavasti etenkin kotikentällä. ja sarjapaikan uusiminen on ainakin tällä hetkellä täysin omissa käsissä.

Poissaolot

Kotijoukkue Arsenalilta uupuvat edelleen Santi Cazorla, Danny Welbeck, Francis Coquelin sekä Calum Chambers. Vierasjoukkue Brightonilta sivussa ovat Steve Sidwell, Sam Baldock sekä Beram Kayal.

Arvio

Arsenal on kotikentällään selkeä suosikki. Vaikka poissaoloja löytyy ja viikko-ohjelma on raju, löytyy joukkueesta laatua ottelun voittamiseen. Lacazetten ja tarvittaessa Oliver Giroudin voimin kotijoukkue tehnee voittoon tarvittavat osumat. Toki brittiseuroilla on välillä paha taipumus olla haavoittuvainen torstaisen Eurooppa-liigan ottelun jälkeen, joten pienen pieni sauma vierasjoukkue Brightonilla on venyä tasapeliin.

Arsenal -2 X (Arsenal voittaa kahdella maalilla)
Kerroin 3.70

Everton-Burnley

Sunnuntaina 1.10. klo 16.15

Everton vajosi hyvän alkukauden jälkeen syvään kierteeseen, kunnes pystyi ottamaan kaksi peräkkäistä kotivoittoa: Sunderlandia vastaan Liigacupissa ja Bournemouthia vastaan Valioliigassa. Joukkueen sarjasijoitus hämmentää, Evertonia veikkailtiin aivan muille sijoille kuin 14:nneksi.

Wayne Rooneyn henkilökohtaiset ongelmat heijastunevat kentälle jossain määrin ja otteet pelikentällä ovat myös aiheuttaneet huolta niin faneille kuin Ronald Koemanillekin penkin päässä. Everton on kontannut myös Eurooppa-liigassa.

Burnley tasasi pisteet Huddersfieldin kanssa 0-0-lukemin ja jatkoi positiivista alkukauttaan. Joukkue on pystynyt parantamaan edelliskauden huonoa vieraspelaamistaan ja pelannut mukavat tasapelit vieraskentällä jo muun muassa Liverpoolia ja Tottenhamia vastaan. Maaleja omiin on mennyt edelleen ainoastaan viisi koko kaudella, joten peli on tasapainoista. Ainoa ongelma on maalinteon tehokkuus tai pikemminkin sen puute.

Poissaolot

Kotijoukkue Evertonista sivussa ottelusta on melkoinen lista, sillä poissa ovat ainakin James McCarthy, Yannick Bolasie, Seamus Coleman, Ross Barkley sekä Ramiro Funes Mori. Burnleyn riveistä poissa ovat ykkösmaalivahti Tom Heaton, Dean Marney, Jonathan Walters sekä Nahki Wells.

Arvio

Everton ei ole kesän hankinnoistaan huolimatta loistanut enää vähään aikaan kentällä, vaan tehottomuus on ollut riesana. Ainoastaan neljä tehtyä maalia on suorastaan surkea saldo. Romelu Lukakun puuttuminen kärjestä näkyy karulla tavalla tehotilastoissa. Everton on ottelussa selkeä suosikki, mutta loukkaantumisten runtelema ja tehoton kotijoukkue saattaa olla yllättävissäkin ongelmissa Burnelyn kanssa, etenkin kun vierasjoukkue tuntuu oppineen vieraspelaamisenkin salat. Ottelusta muodostunee hyvin vähämaalinen, jossa tasapeli on lähellä.

Everton-Burnely X
Kerroin 3.85

Ottelun maalit alle 1.5
Kerroin 3.20

Newcastle-Liverpool

Sunnuntaina 1.10. klo 18.30

Newcastle palasi kolmen voitetun ottelun jälkeen takaisin arkeen, kun se hävisi Brightonille vieraissa 0-1. Rafael Benítez palasi ottelussa vaihtopenkin päähän sairastumisensa jäljiltä ja on taas tuttuun tapaan mukana tässäkin ottelussa. Sarjanousija pelaa ihan kelpo jalkapalloa, minkä ansiosta se on mukavasti sarjan keskikastissa. Liverpool sytyttää joukkueen varmasti parhaimpaansa sunnuntain ottelussa, joskin maalinteko on tuottanut joukkueelle välillä suuriakin ongelmia.

Liverpool voitti Leicesterin viime kierroksella jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2-lukemin, mutta joutui jälleen pettymään Mestarien liigassa, kun se jäi 1-1-tasapeliin Spartakin vieraana. Kaksi tasapeliä ei ole sitä, mitä joukkue lähti hakemaan paluustaan Mestarien liigassa.

Liverpool tuntuu välillä katoavan kokonaan pelistä, ja pelaa pitkiäkin aikoja varjojen mailla. Välillä taas joukkue saa armottoman draivin päälle ja pystyy viemään huippujoukkueitakin miten haluaa. Tasainen suorittaminen uupuu tällä hetkellä joukkueesta kokonaan. Philippe Coutinhon paluu kokoonpanoon sekä löytyneet tehot ovat kullanarvoinen asia Liverpoolille.

Poissaolot

Newcastlen poissaolotilanne on hyvä, poissa ovat ainoastaan Massadio Haïdara sekä Paul Dummett. Liverpoolista sivussa ovat Ádám Bogdán, Adam Lallana, Danny Ings sekä Nathaniel Clyne.

Arvio

Newcastle on pystynyt ottamaan alkukaudella jo useamman tärkeän voiton, mutta todellisia huippujoukkueita vastaan se on vielä ongelmissa. Liverpool luokitellaan sellaiseksi, vaikka silläkin omat ongelmansa edelleen ovat.

Vierasjoukkue pelaa aikamoista hurlumhei-jalkapalloa, josta todisteena ovat alkukauden maalimäärät, 12 tehtyä maalia ja 11 päästettyä. Newcastle on puolestaan pelannut paljon tasaisemmin, ja onkin päästänyt vain viisi osumaa omaan maalinsa alkukaudesta.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat vuodelta 2016 ja kauempaa. Liverpool on ollut viime kohtaamisissa hienoisesti niskan päällä. Ottelun maalimäärä voi nousta yllättävänkin korkeaksi, jos Liverpool jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti.

Ottelussa yli 2.5 maalia
Kerroin 1.73

Newcastle-Liverpool X
Kerroin 4.05

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]