Arsenal haki jatkoa tahrattomalle kotisaldolleen Valioliigassa sunnuntain päiväottelussa Brightonia vastaan. Se oli muutamaan otteeseen todella ylivoimaisen oloinen, mutta tyytyi lopulta 2-0 -voittoon.

Isäntien riveistä puuttuivat loukkaantumisten vuoksi Laurent Koscielny, Mesut Özil ja Danny Welbeck. Albion puolestaan joutui lähtemään kentälle ilman pelikieltoaan kärsivää hyökkääjä Tomer Hemediä.

Alexandre Lacazette oli osunut Gunnersille jokaisessa kolmessa kauden kotiottelussa, ja seuraava maali oli äärimmäisen lähellä jo alle minuutin pelin jälkeen – ranskalaisen pommi kimposi ulos tolpasta.

Arsenal

@Arsenal
What a hit - @LacazetteAlex smashes a volley off the post with his first touch

#AFCvBHA 0-0 (2)

Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin siinä tahdissa, jota punavalkoiset odottivat: pallonhallinta Arsenalille lähes 80-prosenttisesti, maalintekoyritykset 3-0. Ikipessimistiset kannattajat toki tiesivät odottaa liikennettä myös toiseen suuntaan.

Daily Cannon

@DailyCannon
Brighton will look at set pieces as their best way to score today so fully expect Arsenal defence to give away lots of them

15. minuutin kohdalla, kun Brighton oli hetkeä aiemmin esittänyt ensimmäiset omat pelinrakenteluyrityksensä keskialueella, Lacazette hankki isännille vapaapotkun oikealta boksin rajamailta. Granit Xhakan vapari kimpoili edestakaisin, kunnes Nacho Monreal pääsi sirtämään pallon vasempaan alakulmaan.

Arsenal

@Arsenal
That's a collector's item!

First @MustafiOfficial's shot is blocked, then @HectorBellerin's, before @_nachomonreal slams home

22. minuutilla Sead Kolasinac työnsi Davy Pröpperin selästä nurin, Brightonille vapari hyvältä etäisyydeltä. Tilanteesta pallo Solomon Marchin vedosta ohi Petr Cechin – tolppaan. Kyseessä oli vieraitten ensimmäinen maalintekoyritys. Kehikko-osumasta joukkue sai kuitenkin reilusti virtaa, ja toimitti palloa Arsenal-maalin suuntaan useampaan otteeseen seuravilla minuuteilla.

Arsenal pelasi hyökkäyspäässä pitkään juuri niin kuin arviolta heikompaa vierasta vastaan pitää: ennen kaikkea hyvin hereillä avauspotkusta saakka olleen Alexis Sánchezin toimesta haettiin jatkuvasti näyttäviäkin syöttöjä läpi puolustuslinjan. Lisämaaleja ei kuitenkaan tuntunut syntyvän, eikä peliä vielä missään nimessä oltu voitettu.

Philippe Auclair

@PhilippeAuclair
Arsenal leading, but not that comfortable. Gaps in midfield, and lackadaisical tracking back when losing the ball.

Viisi minuuttia ennen taukoa Brighton-vahti Mathew Ryan teki kovan jalkatorjunnan, kun Gunners pääsi vieraitten kulmapotkun jälkitilanteesta reiluun ylivoimahyökkäykseen. Aaron Ramseyn veto kilpistyi australialaisen sääreen. Tauolle tilanteessa 1-0.

Match of the Day

@BBCMOTD
Arsenal had seven shots on target in that first half - their highest in the Premier League since May 2015.

#ARSBRI bbc.in/2g0dzOL

Kahvia, pullaa ja upea maali

Emiratesin kahvi- ja piirasjonoihin tauolla juuttuneet eivät menettäneet valtavaa jalkapalloilullista antia toisen jakson alkuminuuteilla. Arsenal kyllä pelasi palloa maalille, mutta jäi edelleen hienojen zippisyöttöjen hakemiseen ja muuhun tehottomaan tyylittelyyn.

55. minuutilla sen sijaan nähtiin sekä tyylittelyä että tehoa. Sánchezin kantapääsyötön hoiti verkon perukoille Alex Iwobi. Maali oli Arsenalin klassista näytöstä, pallo kiersi muutamassa sekunnissa useamman pelaajan kautta, ja lopulta Iwobi pääsi päättämään hyökkäyksen täysin rauhassa. 2-0 oli hieno lahja pelaajan itsenäisyypäiväänsä viettävälle kotimaalle Nigerialle.

Brighton tuntui menettäneen uskonsa toisen maalin jälkeen. Sánchez hääri kentällä miten tahtoi, tahtoen tosin useimmiten päättää tilanteet itse paikasta kuin paikasta. Lacazetten maalinälkä vaikutti todella vahvalta. Kesän ennätyshankinta ajoi tilanteisiin kovaa, lopputuloksena useampaan otteeseen Brightonin vapaapotku. Kentän laidalla Olivier Giroudin verryttely kiihtyi siihen tahtiin, että ranskalainen kärjessä näytti olevan vaihtumassa.

Vaihto oli lopulta tupla-sellainen, kentälle Giroud ja viikolla Euroopan liigassa tehokkaasti toimittanut Theo Walcott. Lacazette ja Iwobi merkkauttivat sunnuntaina itselleen 70 minuuttia peliaikaa. Viimeiseksi kymmenminuuttiseksi Arsène Wenger päätti antaa peliaikaa myös viime aikoina hyvin esiintyneelle Mohamed Elnenylle, vaihdossa ulospäin Xhaka.

Ottelun lopusta muodostui laiskanpulskea pallottelu, jonka aikana joukkueista Brighton haki huomattavasti selkeämmin maalia. Iso vieraskannattajien joukko piti hyvää meteliä, muuten touhu laiskistui kaikilta osin. 2-0- voitto nosti Arsenalin sarjassa viidennelle tilalle. Cechille neljäs perättäinen nollapeli Valioliigassa.