Chelsea pääsi tällä viikolla vihdoin eroon ongelmallisesta riippakivestään Diego Costasta. Samaan aikaan kuusi maalia jo iskeneestä Álvaro Moratasta oli nousemassa hyökkäyksessä espanjalaisen arvoinen manttelinperijä.

Lauantaina kärkikamppailussa Manchester Cityä vastaan Antonio Conten miehistö sai kuitenkin rajun iskun silmille. Kun peliä oli 35 minuuttia takana, takareisivamma ajoi Moratan vaihtoon jo avausjaksolla.

Loukkaantuminen jättää Contelle mietittävää.

Onko Batshuayista korvaajaksi?

Chelsean pelaaminen oli City-pelissä Moratan lähdön jälkeen vailla sitä punaista lankaa. Kun targetti hyökkäyksessä puuttui, palloja koitettiin lähes epätoivoisesti roiskia tuloksetta laiturikaksikko Willianille ja Eden Hazardille. Keskustasta puuttui se ydin.

Morata on ollut tehokkuudessaan Chelsealle liki yhtä tärkeä kuin Costa aiempina kausina. Puolet Bluesin 12 Valioliigassa tehdystä maalista on ollut espanjalaisen käsialaa. Samalla ne ovat ratkoneet lontoolaisille isoja pisteitä.

Moratan takana on vain yksi puhdas kärkivaihtoehto. Hän on Michy Batshuayi. Mies, jota Conte ei päästänyt avausjaksolla loukkaantuneen Moratan paikalle Cityä vastaan.

[readmore from=Alvaro-Morata]

Batshuayi on Morataa suoraviivaisempi tapaus. Belgialainen ei ole yhtä nopea liikkeessä, eikä kärki myöskään luo kilpailijansa tavalla muille tilanteita.

Batshuayi istui ensimmäisen kautensa valtaosin penkillä Costan varjossa. Tänä syksynä sama on toistunut Moratan takana.

Potentiaalia Belgian maajoukkuemiehellä siitä huolimatta on. Batshuayi on sijoittumiseltaan ja viimeistelytaidoltaan laadukas kohdehyökkääjä. Jos Chelsean keskikenttä pystyy vain ruokkimaan Michyä tarpeeksi, 23-vuotias pelimies voi tehdä yllättävänkin kovaa jälkeä.

Lisäksi Batshuayi voi nyt näyttää olevansa Conten luottamuksen arvoinen.

Michy Batshuayilla on nyt näytönpaikka. Kuva: Getty Images

Tässä vaiheessa ei ole vielä selvää, miten pahasta vammasta Moratan tapauksessa on kyse. Välissä on maajoukkuetauko ja Chelsea pelaa seuraavan kerran vasta kahden viikon kuluttua.

Jos Morata ei toivu nopeasti, Bluesin on kuitenkin löydettävä lääkkeet paikata espanjalaisen tehot nopeasti. Batshuayin on siis pakko astua esiin tai Manchesterin kärki karkaa tulevilla kierroksilla lisää.