201-senttinen Peter Crouch sai paistatella jälleen lauantaina valokeilassa, kun konkarihyökkääjän maali varmisti Stokelle 2-1 -voiton Southamptonista. Maali oli Crouchille toinen tämän kauden Valioliigassa, ja sillä määrällä hän on Pottersin paras maalintekijä yhdessä Eric-Maxim Choupo-Motingin kanssa. Eikä Crouch ole pelannut kuin vaivaiset 101 minuuttia.

Pelinjälkeisessä haastattelussa legendaarinen Gary Lineker muistuttikin ”vanhaksi kirahviksi” nimittämäänsä Crouchia siitä, että maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate istui paikan päällä katsomossa. Kiinnostaisivatko ensi kesän MM-kisat?

– En ole vielä lopettanut kansainvälistä uraani, joten toivottavasti tein Southgateen vaikutuksen, hyväntuulinen Crouch kuittasi Linekerille BBC:llä.

Haastattelun vakavamassa osiossa Crouchilta kysyttiin, onko hän tyytyväinen rooliinsa supersubina. Peliminuutteja kun ei ole Valioliigassa tullut kertaakaan yli puolta tuntia.

– En tyydy siihen rooliin, vaan koputan oveen edelleen. Haluan yhä pelata. Tunnen olevani hyvässä kunnossa, joten totta kai haluaisin päästä avauskokoonpanoon.

– Minun pitää silti olla realistinen. Olen siinä iässä, että joudun istumaan penkillä enemmän kuin haluaisin. Haluan kuitenkin olla ratkaisevassa roolissa aina kentälle päästessäni.

36-vuotias Crouch on pelannut Englannin paidassa 42 A-maaottelua, joissa hän teki 22 maalia. Hyökkääjähujoppi oli mukana vuosien 2006 ja 2010 MM-joukkueissa.