Valioliigan kaikkien aikojen maalipörssissä seitsemännellä sijalla komeileva Jermain Defoe pelaa hyvällä tasolla vielä 35 vuoden iässä.

Bournemouthia edustava Defoe tavoittelee paikkaa Englannin ensi vuoden MM-lopputurnausjoukkueessa – ja tähyää vieläkin pidemmälle.

– Oloni on todella hyvä. Jos minusta tuntuu samalta 37-vuotiaana, miksi en pelaisi edelleen Englannin paidassa? Jos olisin 25-vuotias ja kuntotilastoni olisivat tätä tasoa, kysymystä ei edes esitettäisi, Defoe sanoo Sunday Postin haastattelussa.

Kärkipelaaja tekee paljon töitä kuntonsa eteen. Myös ruokavalio on ihanteellinen.

– En ole koskaan urani aikana juonut alkoholia. Se on luultavasti syy, miksi pelaan yhä. En sano, että olen enkeli tai jalkapalloilijoiden ei pitäisi juoda. Kaikki ovat erilaisia, pohtii Defoe.

– On aikoja, jolloin olen ankara itselleni. Menen ravintolaan ja ajattelen ”Tuo suklaabrownie näyttää hyvältä”. Olen tehnyt vuosien saatossa paljon uhrauksia, ja tälle tasolle pääsee sen takia. Valinnassa kyse on sekä jalkapallosta että elämäntyylistä. Se on puhdasta elämää.

Aika ajoin Defoe viettää pitkiä aikoja seuransa harjoituskeskuksessa. Hän ei rakasta sitä, mutta se auttaa.

– Pelien jälkeen käyn jääkylvyissä, kylmähoidossa ja hieronnassa. Ymmärrän kroppaani paljon paremmin kuin aiemmin. En tuomitse muita pelaajia, on tärkeätä keskittyä itseensä, englantilainen toteaa.

– Ainoa heikkouteni on purukumi! Kun olin Sunderlandissa, siellä oli kaikkia vanhoja karkkeja myyvä kauppa. Kotiini lähetetään edelleen laatikoita.