Chelsea-ikoni John Terry lupasi kesällä, että uusi seura Aston Villa saa hänestä 100 prosenttia tällä kaudella.

Terry näyttää olevansa sanansa mittainen mies. Toppari on nimittäin yksi 26 pelaajasta, jotka ovat pelanneet tähän mennessä täydet minuutit Mestaruussarjassa.

Se on kelpo saavutus pelaajalta, joka täyttää tämän vuoden lopulla 37 vuotta. Häntä vanhempia pelaajia sarjassa ovat Boltonin Aaron Wilbraham ja Birminghamin Paul Robinson, jotka eivät ole aloittaneet vielä yhtään liigakamppailua tänä syksynä.

Paikallislehti Birmingham Mailin arvion mukaan Terryn sopeutuminen uuteen rooliin on sujunut todella kivuttomasti. Villa päästi syyskuun aikana vain yhden maalin ja on päästänyt kahdeksassa edellisessä pelissään ainoastaan neljä osumaa.

Terry on luonnostaan johtajatyyppi. Osa hänen esityksistään on ollut poikkeuksellisen hyviä, mutta muutamia horjahduksiakin kapteenin kauteen on mahtunut – esimerkiksi 0–3-tappio Cardiffin vieraana elokuussa.

”Kokonaisuudessaan hän on kuitenkin ollut tasainen ja luotettava. Hän on niin rauhallinen ja tyyni auktoriteettihahmo, jollaisen kaikki menestyvät joukkueet tarvitsevat”, lehden toimittaja Gregg Evans kirjoittaa.

Manageri Steve Bruce luottaa siihen, että kokenut Terry osaa itse arvioida kuormituksen ja levon välisen suhteen. Jos pelaaja sanoo tarvitsevansa lepoa ennen viikonlopun ottelua, hän saa valmennusjohdolta vapauksia. Cup-peleissä Terryä on lepuutettu.

Tällä hetkellä Terry pelaa neljän miehen alakerrassa James Chesterin toppariparina. Myös Chester on esiintynyt toistaiseksi edukseen, ja kaksikko täydentää toisiaan mainiosti. Villan kannattajat ovat jo ottaneet Terryn omakseen.

Voittoputkessa purjehtiva Villa on nihkeän alkukauden jälkeen noussut sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Eroa suoran nousijan paikkaan on enää neljä pistettä.