Newcastlen manageri Rafael Benítez pitää positiivista asennetta tärkeimpänä ominaisuutena arvioidessaan, onko pelaaja tarpeeksi hyvä nousemaan Mestaruussarjan tasoisesta pelaajasta pääsarjapelaajaksi.

Täksi kaudeksi Valioliigaan noussut Newcastle teki kesällä kuusi pelaajahankintaa, mutta Benítez oli toivonut määrän olevan suurempi.

Sen sijaan espanjalainen joutui tekemään päätöksiä olemassa olevan pelaajanippunsa suhteen. Jamaal Lascellesin, Isaac Haydenin ja Christian Atsun kaltaiset pelaajat näyttävät sopeutuneen Valioliigaan vaivattomasti, ja managerin mielestä ratkaisevaa on ollut halu oppia ja kyky ymmärtää peliä.

– Laatu ei ole ainoastaan sitä, että he osaavat syöttää, panna pallon ylänurkkaan tai jotakin vastaavaa. Kyse on siitä, pystyvätkö he ymmärtämään peliä ja onko heillä varaa kehittyä, Benítez sanoo.

– Joissakin pelaajissa sen voi ehkä nähdä, että he voivat kehittyä paljon, ja toisten uskoo olevan lähellä maksimitasoaan. Se on asia, joka on otettava huomioon.

Benítez hakee siirtomarkkinoilta tiettyjä asioita, koska Valioliigassa joukkue ei pääse pitämään yhtä paljon palloa kuin sarjaporrasta alempana.

– (Päätöksiä tehdessäni) asenne on tärkein ominaisuus. Peliäly on tärkeätä, mutta sitä on melko vaikea saada missä tahansa liigassa tällä hetkellä. Asenne on kuitenkin ratkaiseva asia, jos haluaa kehittyä. Ja sen jälkeen on tärkeätä, että ostaa sen tyyppisiä pelaajia, joita joukkueeseen tarvitaan.

Lähde: Evening Chronicle