Esimerkiksi Portsmouthin ja Leedsin kannattajat tietävät hyvin, minkälaisia sudenkuoppia valioliigaseuroille voi tulla vastaan – jopa pian menestyksen jälkeen.

Seurajohtaminen ei ole helppoa, mutta Burnleyssä se hallitaan erityisen hyvin. Paikkaansa pääsarjakartalla pikku hiljaa vakiinnuttava seura vaikuttaa olevan erittäin terveellä pohjalla, eikä esimerkiksi putoaminen merkitsisi taloudellista katastrofia.

– Olen hyvin tietoinen siitä, miten paljon seura on mennyt eteenpäin kentällä ja sen ulkopuolella minun aikanani, manageri Sean Dyche toteaa.

Yksi avaintekijöistä on jatkuvuus. Dyche on seitsemänneksi pitkäaikaisin manageri Englannin 92 liigaseuran joukossa.

– Se on fantastista, mitä yhteisö täällä tekee. Tullessani tänne henkilökuntaa oli yksi, nyt ihmisiä on noin sata. He tekevät mahtavia juttuja, se merkitsee kasvua kentällä ja sen ulkopuolella, alleviivaa Dyche.

– Harjoituskeskus on yksi ilmeinen asia – osoitus siitä, kuinka pitkälle seura on päässyt. Seuran siirtomalli ja käytetty rahamäärä, joitakin fantastisia summia, tullessani tänne en koskaan ajatellut meidän käyttävän tuollaisia summia, hän jatkaa.

– Yritämme mennä kaikessa eteenpäin, siitä on joitakin todella isoja merkkejä. On mahtavaa, kuinka terveellä pohjalla seura on.

Dyche huomauttaa, ettei Burnleyn nousu parrasvaloihin ole vain hänen, taustaryhmän ja pelaajien ansiota.

– Eri pelaajaryhmät ovat onnistuneet fantastisen hyvin. Suurin osa tiimistäni on edelleen koossa, he ovat tehneet loistotyötä, samoin ihmiset toimistolla ja johtokunta. Kyse ei ole vain minusta, enkä koskaan ajattele niin.

Lähde: Lancashire Telegraph