Newcastlen entinen manageri Graeme Souness, 64, paljastaa käyneensä aikanaan ”fyysisesti kiinni” hyökkääjä Craig Bellamyyn ja heittäneensä tämän ulos joukkuepalaverista. Asiasta kertoo Evening Chronicle verkkosivuillaan.

Souness kertoo tuoreessa elämäkertakirjassaan, että hänet todennäköisesti pestattiin manageriksi, jotta Bellamyn, Lee Bowyerin ja Kieron Dyerin kaltaisia vahvoja persoonia täynnä ollut pukuhuone saataisiin aisoihin.

– Muistan elävästi ensimmäisen kerran, kun menin sinne. Olin aitiossa Sir John Hallin ja Freddy Shepherdin, johtajien kanssa, kun Freddyn vaimo kääntyi puoleeni ja sanoi ”Eli sinä olet se leijonankesyttäjä, eikö vain?”

– Seurassa oli sellainen tunnelma, että Sir Bobby Robsonin alaisuudessa nuoret urokset olivat saaneet käyttäytyä villisti ja aiheuttaa yleistä häiriötä. Joten he tarvitsivat uuden miehen pitämään kuria.

Souness väittää Bellamyn näytelleen loukkaantunutta ennen ottelua tammikuussa 2005. Välikohtaus johti siihen, että hyökkääjä lainattiin Celticiin.

– Bellamy oli vaikea tapaus, mutta sain hänet mukaan sillä, että hän halusi tulla paremmaksi pelaajaksi. Se oli ensimmäinen kerta, kun pelaaja sanoi minulle ”Olen valmis siirtymään seuraavalle tasolle – voitko auttaa minut sinne?”

Souness joutui kuitenkin monta kertaa ongelmiin Bellamyn kanssa. Joukkuepalaverin tapahtumien jälkeen tulisieluinen skotti alkoi pohtia työnsä mielekkyyttä.

– Kävelin ulos palaverista ja ajattelin ”Mitä olen tekemässä? Onko tämä työ minua varten?”

– Se oli keskeinen hetki manageriurallani, ehkä lopun alkua. Ajattelin, että tarvitsenko todella tätä? Ovatko asiat tulleet tähän pisteeseen?

Liverpoolin entinen kapteeni Souness lopetti managerityöt vuonna 2006 ja on sen jälkeen työskennellyt TV-kommentaattorina.