UEFA on julkistanut uuden Kansojen liiga -kilpailun (UEFA Nations League) sarjajaot.

Ensimmäisen kerran vuosina 2018-19 pelattavassa maajoukkuekilpailussa ovat mukana Euroopan maanosaliiton alaiset maat. Sarjoja on neljä ja ne on muodostettu maiden rankingin perusteella. Näin ollen korkeimmalla tasolla, eli A-sarjassa, kilpailevat Saksa, Portugali, Belgia, Espanja, Ranska, Englanti, Sveitsi, Italia, Puola, Islanti, Kroatia ja Hollanti.

Samalla tavalla B-, C- ja D-sarjoissa on keskenään suunnilleen samantasoisia joukkueita. Suomi on C-sarjassa.

Miten pelataan?

A- ja B-sarjoissa joukkueet jaetaan neljään kolmen joukkueen lohkoon. C-sarja on kolme neljän ja yksi kolmen joukkueen lohko. D-sarjassa on neljä neljän joukkueen lohkoa.

B-, C- ja D-sarjojen lohkovoittajat nousevat seuraavalle kaudelle ylempään sarjaan. Vastaavasti A-, B- ja C-sarjojen lohkojumbot putoavat sarjaportaan alemmas. A-sarjan neljä parasta etenee pudotuspeleihin, joissa pelataan välierät, pronssiottelu ja loppuottelu. Tämä ”lopputurnaus” pelataan kesäkuussa 2019.

Milloin pelataan?

Pelipäiviä ovat maaottelutaukopäivät ensi vuoden syys- loka- ja marraskuussa. Lopputurnauksen arvonnat pidetään joulukuussa, ja lopputurnaus tosiaan pelataan vuoden 2019 kesäkuussa.