© Kuva: Getty Images

Lauantaivihje: Manchester United ja Chelsea vahvoilla

Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous!

Valioliiga palaa jälleen maaottelutauolta huippujännittävän kierroksen voimin. Tässä ennakot ja vihjeet lauantain mielenkiintoisimpiin otteluihin.

Manchester United näyttää Liverpoolille

Lauantaina 14.10 klo 14.30
Valioliiga

Lauantain iltapäiväkamppailussa isännän roolissa oleva Liverpool on tiukan paikan edessä, kun huikeaan syysvireeseen yltänyt Manchester United saapuu haastamaan joukkueen. Liverpoolilla on periaatteessa palikat kohdallaan. Philippe Coutinhon siirtosaaga päättyi joukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, ja joukkue on muutenkin todella laadukas.

Jostain syystä joukkue ei kuitenkaan saa kaikkea potentiaaliaan irti, ja moni peli onkin tuonut ainoastaan tasapelipisteen voiton sijasta. Päävalmentaja Jürgen Klopp on varmasti tehnyt töitä tauon aikana, jotta viimeistely ja etenkin murtautuminen maalintekopaikkoihin parantuisi.

Ennen taukoa pelatuista viidestä ottelusta Liverpool tahkosi jopa kolme 1-1-tasapeliä, ja joukkue menettää niin Valioliigassa kuin Mestarien liigassakin elintärkeitä pisteitä tämän vuoksi. Nyt murtautumista vaikeuttaa entisestään maajoukkuetauolla loukkaantuneen Sadio Manén poissaolo.

Manchester United jatkaa edelleen alkukaudesta tutun kovalla tasolla. Romelu Lukaku paukuttaa maaleja kuin liukuhihnalta, ja johtaakin Valioliigan maalipörssiä seitsemällä osumallaan yhtä monessa ottelussa. Lisäksi Juan Mata on löytänyt paikkansa kärjen takana ja tekee peliä edistäviä ratkaisuja ottelista toiseen. United seilaa viiden ottelun voittoputkessa; edellisellä kierroksella kaatuikin heikko Crystal Palace 4-0. Joukkue on sarjakärjessä tasapistein Manchester Cityn kanssa.

Poissaolot

Liverpoolilta sivussa ovat Sadio Mané ja pitkäaikaispotilas Adam Lallana. Unitedin riveistä poissa ovat Marouane FellainiPaul Pogba, Marcus Rojo sekä Michael Carrick.

Arvio

Edelliset kohtaamiset joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia ja jopa hieman yllättäen Unitedille vaikeita. Kolme edellistä ottelua ovat päättyneet tasan ja maalimäärät ovat olleet pieniä. Ottelusta tuskin tulee nytkään mikään maalintekokisa, sillä Liverpoolilla on ollut vaikeuksia voittaa otteluitaan. Vierasjoukkue United on toki tässäkin edellä, se on päästänyt ainoastaan kaksi maalia omaan verkkoonsa koko kaudella. Rohkea pelaaja lyö vierasjoukkueen vetolapulle, sillä Lukakun johdolla United on paremmassa iskussa tällä hetkellä. Lisävetona voisi pelata vähäistä maalimäärää kotijoukkueen puolelta.

Liverpool- Manchester United 2 
kerroin 2.70

Liverpool alle 0.5 maalia
kerroin 3.30

Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili Betssonille TÄSTÄ.

Crystal Palacen tuska ei hellitä

Lauantaina 14.10 klo 17.00
Valioliiga

Crystal Palace pelaa ennätyksellisen huonoa alkukautta tämän kauden Valioliigassa. Kauden seitsemän ottelua on tuonut seitsemän tappiota, ja maalierokin on jo surkuhupaisa 0-17. Viimeisimpänä Palace nöyrtyi Manchester Unitedille 0-4-lukemin. Pelastustalkoisiin tullut Roy Hodgson saattaa jo katua suostumistaan valmentajan paikalle, mutta toisaalta nyt valmentajavelholla on ollut aikaa laittaa joukkueen puolustuspeli kuntoon.

Palacen otteluohjelma on ollut helvetillinen, sillä kahdella edellisellä kierroksella se on kohdannut molemmat Manchesterin joukkueet ja nyt vastaan asettuu puolustava mestari Chelsea. Joukkueella on täysi työ löytää itseluottamuksensa, jotta se uskaltaa pitää palloa ja puolustaa miehekkäästi.

Chelsean edellinen ottelu sarjakärki Manchester Cityä vastaan päättyi 0-1-tappioon, ja lukema jopa mairittelee Chelseaa. Sarjan kärkipaikka on karannut jo kuuden pisteen päähän, joten avauskierroksella tullut shokkitappio Burnleylle voi maksaa kauden lopulla todella paljon mestaruutta ajatellen.

Poissaolot

Kotijoukkueelta sivussa jatkavat Connor Wickham, Wilfried Zaha, Christian Benteke, Ruben Loftus-Cheek, James Tomkins sekä Timothy Fosu-Mensah. Vaikeaa tulee siis edelleen olemaan. Chelsealta poissa ottelusta ovat näillä näkymin N’Golo Kanté, Álvaro Morata ja Danny Drinkwater.

Arvio

Crystal Palace näyttäisi olevan ottelun alla täysin toivottomassa tilanteessa, joukkueesta puuttuu tärkeitä avauksen miehiä ja suurin maalintekotoivo Benteke on edelleen sivussa. Palace ei voi muuta kuin yrittää puolustaa parhaansa mukaan, mutta kyllä Chelsea on ottelussa todella suuren ennakkosuosikin asemassa vieraskentästä huolimatta. Fakta, että Palace ei edellisilläkään kausilla ole ollut kovinkaan hyvä kotijoukkue, laittaa pelaamaan isomaalista vierasvoittoa.

Chelsea -2 (Chelsea voittaa yli kahdella maalilla)
Kerroin 3.90

Chelsea tekee yli 2.5 maalia
Kerroin 2.65

Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili Betssonille TÄSTÄ.

Arsenal tiukilla Watfordin vieraana

Lauantaina 14.10 klo 19.30
Valioliiga

Lauantai-ilta päättyy herkulliseen kamppailuun, kun Watford isännöi Arsenalia. Upeasti kautensa avannut ja sijalla kahdeksan oleva kotijoukkue on osoittanut olevansa sitkeä ja taisteleva porukka. Tästä saatiin loistava esimerkki edellisellä kierroksella, kun joukkue nousi 2-2-tasapeliin lisäajan kuudennella minuutilla WBA:ta vastaan. Watford pelaa tasapainoisesti pitkin kenttää ja on kokenut ainoastaan yhden tappion koko kaudella, 0-6 Manchester Cityä vastaan.

Arsenal on löytänyt peliinsä tehoja vaikeiden alkukierrosten otteluiden jälkeen, ja joukkue onkin neljän ottelun voittoputkessa. Sijoitus on noussut sarjassa jo viidenneksi. Joukkueessa riittää laatua ja Arsenal tuleekin taistelemaan top 4 -sijoituksista kauden loppuun asti. Vieraspeli Watfordia vastaan ei ole kuitenkaan niitä kaikkein helpoimpia, joten keskittymisen pitää olla kunnossa heti alusta asti.

Poissaolot

Kotijoukkueelta sivussa on Tommy Hoban, Sebastian Prödl, Craig Cathcart, Younès Kaboul sekä Nathaniel Chalobah. Arsenalilta sivussa ovat Santi Cazorla, luottopuolustaja Shkodran Mustafi, Calum Chambers, Francis Coquelin sekä Danny Welbeck, mahdollisesti myös Laurent Kocscielny.

Arvio

Arsenal saa tehdä ottelussa täyden päivätyön, jotta se saa kolme pistettä. Watford on osoittanut sitkeyttä kerta toisensa jälkeen ja on etenkin kotikentällään vaarallinen joukkue kenelle tahansa. Edelliset neljä kohtaamista joukkueiden välillä ovat päättyneet molempien voittoihin kahdesti, eli Watford on ollut Arsenalille tuskainen vastustaja aikaisemminkin. Arsenalin pelaaminen hajoaa vielä helposti, jos ottelu alkaa vaikeasti ja tulosta ei tule hyökkäyspäässä. Arsenalin fanien toiveet lepäävät Alexandre Lacazetten ja Olivier Giroudin harteilla: tulosta on tultava.

Arsenal -1 X (Arsenal voittaa yhdellä maalilla)
Kerroin 3.60

Alle 2.5 maalia
Kerroin 2.39

Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili Betssonille TÄSTÄ.

» Kuka pärjää, kuka floppaa? Lue kattava ennakkopakettimme valioliigakaudesta TÄÄLTÄ!

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää