West Ham on avannut kauden alakanttiin. Seitsemästä ensimmäisestä pelistään joukkue on saalistanut Valioliigassa vain seitsemän pistettä.

Hammersin pelaamista leimaa suoraviivaisuus. Pallo pyritään usein pelaamaan hyvin nopeasti pystysuuntaan. Pelitavan vuoksi Andy Carrollin rooli keskushyökkääjänä on todella suuri.

– Kun topparit saavat pallon, hyvin harvoin he käyttävät keskikenttäpelaajaa tai wingbackia. Se [pallo] lähtee Carrollin päähän, Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen näyttää videolla.

– Sen jälkeen [Javier] Hernándezin liike on pystyyn, [Michail] Antonio: pystyyn. Koska sinnehän se Andy Carrollin jatkopallo menee.

Paatelainen piirtää videolla myös hieman hitaamman hyökkäyksen mallin. Siinä Carroll on sekä hyökkäyksen rakentaja että päättäjä.

– Jos kuitenkin se Carrollille pelattava pallo on matalampi, keskikenttäpelaajat nousevat tukemaan. [Pablo] Zabaleta oikealta puolelta ja [Aaron] Cresswell vasemmalta puolelta nousevat tukemaan. Pallo laitaan, Zabaleta menee, keskitetään. Ketä haetaan? Andy Carrollia. Periaatteessa homman pitäisi toimia.

Miksei West Hamin pelisuunnitelma ole sitten toiminut niin hyvin? Katso videolta, miten Paatelainen selittää tilanteen.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!