Arsenal hävisi Watfordille lauantai-iltana 2-1-lukemin. Koko joukkueen pelaaminen jätti paljon parantamisen varaa, mutta iso osa kritiikistä on suuntautunut Mesut Özilille.

Saksalaispelaaja pääsi yrittämään maalintekoa erinomaisesta paikasta Arsenalin johtaessa 1-0. Yritys jäi kehnoksi ja vain hetkiä myöhemmin Watford tasoitti ottelun.

Muun muassa Arsenalissa yli kymmenen vuotta pelannut Martin Keown koki, että Özilin olisi pitänyt ratkaista ottelu.

– En tiedä, onko hän tarpeeksi armoton. Pallo pitää laittaa varmasti verkon perukoille. Jos näin olisi käynyt, Arsenal olisi voittanut. Noissa tilanteissa tulee olla kliininen, Keown sanoi BT Sportille.

– Vaivasiko asia häntä? Hän oli juuri mokannut tilaisuuden voittaa ottelun Arsenalille. Kaikki mitä lopulta tapahtui, olisi jäänyt tapahtumatta. En tiedä vaivaako asia häntä vai ei, mutta on varmaa, ettei hän ollut tarpeeksi armoton.

Özilin tulevaisuus lontoolaisseurassa on puhuttanut jo pitkään. Hänen sopimuksensa päättyy kesällä 2018, mutta Keown uskoo, että lähtö on edessä jo tammikuun siirtoikkunan auetessa.

– On olemassa vain yksi mahdollinen lopputulos. Mitä tulee tammikuun siirtoikkunaan, Mesut Özil siirtyy muualle.

– Hän on erinomainen pelaaja, siitä ei ole mitään epäselvyyttä, mutta missä hänen ajatukset ovat juuri nyt? Tahtooko hän pelata Arsenalissa?

Arsène Wenger tulee suunnittelemaan aikaa ilman Öziliä, jos hän ei pian näytä lupaavia merkkejä harjoituksissa.