Watford voitti Arsenalin lauantai-iltana kotikentällään 2-1-lukemin. Ottelun puhutuin tilanne nähtiin noin 70 minuutin kohdalla, kun ottelun erotuomari Neil Swarbrick katsoi Hector Bellerinin rikkoneen Richarlisonia rangaistuspotkun arvoisesti.

Troy Deeney laukoi rangaistuspotkun maaliin ja siitä käynnistyi Watfordin nousu.

Tilanne puhuttaa paljon vielä muutama päivä pelin jälkeen ja osan mielestä Richarlisonille tulisi antaa filmaamisesta pelikieltoa.

13 vuotta Valioliigassa tuomaroinut Mark Clattenburgin mielestä pelikieltoon ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä hän kertoi tuomion olleen oikea.

– Richarlison ei sukeltanut tilanteessa, jossa Watford sai rangaistuspotkun Arsenalia vastaan. Olisin todella yllättynyt, jos FA puuttuisi tapaukseen jälkeenpäin, Clattenburg kirjoitti The Timesin verkkosivuilla.

– Oli oikea päätös viheltää rangaistuspotku.

Clattenburgin mielestä oleellista oli se, kuinka kovassa vauhdissa Richarlison oli.

– Olen katsonut tilanteen kolmesta eri kuvakulmasta. Ensimmäiset kaksi vaikuttivat siltä, ettei tilanteessa ollut kontaktia, mutta kolmas kuvakulma paljasti, että Bellerinin vasen jalka osui Richarlisonin oikeaan jalkaan. Tilanteessa oli kontakti.

– Me tuomarit pyrimme ymmärtämään, että jos hyökkääjä on täydessä vauhdissa ja tapahtuu pienikin kontakti, tulee hän kaatumaan. Samalla tavalla 110 metrin aitajuoksija usein kaatuu, vaikka hän vain hipaisisi aitaa.

Clattenburgin mukaan Bellerinin olisi pelastanut vain se, että hän olisi ehtinyt koskea palloon ennen Richarlisonia.

– Jos Bellerin olisi osunut palloon ensin, peli olisi jatkunut, mutta koska Richarlison osuu palloon ensin ja sen jälkeen Arsenalin puolustajalta tulee kontakti, jonka seurauksena hyökkääjä kaatuu, on Neil Swarbrick toiminut oikein viheltäessään rangaistuspotkun.