Manchester Cityn taival tämän kauden Mestarien liigassa on alkanut selkein sävelin. Se voitti avausottelussaan Feyenoordin vieraissa 4-0, eikä päästänyt maalia myöskään edellisessä kotiottelussaan – Shaktar Donetsk kaatui Etihadilla 2-0. Tiistai-illan vastus Napoli kaatoi sekin Feyenoordin, mutta hävisi Shaktarille. Serie A:ssa se ei ole menettänyt vielä pistettäkään.

Tiistaina isännät näyttivät ensin marssivan helppoon voittoon, mutta joutui lopulta tekemään täyden iltapuhteen. Loppuluvut Citylle 2-1.

Pep Guardiola oli valinnut Englannin ja Italian sarjakärkien kohtaamiseen täsmälleen saman avauskokoonpanon kuin viime lauantaina, jolloin City jauhoi Stoken Valioliigassa luvuin 7-2.

Manchester City

@ManCity
City XI | Ederson, Walker, Otamendi, Stones, Delph, Fernandinho, De Bruyne, Silva (C), Sane, Sterling. Jesus #cityvsscn #mancity

Official SSC Napoli

@sscnapoli
⚽️ la nostra formazione ufficiale 👍
🇬🇧 #CitySSCN #UCL 🇮🇹
💪 #ForzaNapoliSempre

Leroy Sane ja David Silva syöttelivät 8 minuutin pelin jälkeen muutamalla siirrolla italialaisten puolustuksen rikki, ja Kyle Walkerin vedon paluupallosta Raheem Sterling iski isännät johtoon.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL: Man City 1-0 Napoli

It didn't take long!

After a bit of pinball, Raheem Sterling finds the corner.

#UCL bbc.in/2gpgnIS

Gabriel Jesus siirsi pallon jo 13. minuutilla toisen kerran ohi Pepe Reinan. Kevin De Bruynella oli kaikki maailman aika syöttää maalin edustalle, jossa brasilialainen teki työnsä, 2-0.

Gary Lineker

@GaryLineker
Jesus makes it 2 for Manchester City in 12 minutes. A reminder that Napoli are top of Serie A with 100% winning record.

21 - Gabriel Jesus has been directly involved in 21 goals in 20 starts in all competitions for @ManCity (15 goals, 6 assists). Wonder.

Ottelu ehti vanheta lähes 20 minuuttia ennen kuin Napoli sai aikaan ensimmäisen varsinaisen hyökkäyksensä. 24 minuutin kohdalla isännät iskivät nopeasti vastaan – De Bruynen upea laukaus ylärimaan. Hetkeä myöhemmin Kalidou Koulibaly pelasti pallon maaliviivalta – Cityn vyörytys oli hurjaa. Sen prässin alla vieraat joutuivat kerta kerran jälkeen turvaamaan hätäisiin syöttöihin; kovin montaa onnistunutta sellaista ei peräkkäin nähty.

Puolen tunnin pelin jälkeen Napoli onnistui kuitenkin luomaan muutaman tilanteen Cityn maalin suulle. 37. minuutilla se sai rangaistuspotkun, kun Walker repi kulmapotkun jälkitilanteessa Raúl Albiolin olkapäistä nurmen pintaan. Dries Mertens ei onnistunut käyttämään tilannetta – Ederson torjui keskelle suuntautuneen vedon. Serie A:ssa suhteellisen pitelemätön belgialainen ampui seuraavan kerran minuuttia myöhemmin kaukaa – Cityn nykyisellä selkeällä ykköstorjujalla ei vaikeuksia. Kotijoukkueen suurin draivi tuntui kuitenkin taittuneen, ja vieraat saivat
hyökkäyspeliään käyntiin. Useampaan otteeseen sen syöttöpeli näytti tehokkaalta – vain viimeinen silaus puuttui.

Squawka

@Squawka
Ederson has saved more penalties in the Champions League (3) than any other goalkeeper since the start of last season.

Denied. 👐

Tauolle mentäessä maalien lisäksi myös varoitukset merkittiin Citylle 2-0, kun De Bruyne nappasi itselleen lapun ilmeisesti suunsoitosta muutamaa minuuttia ennen taukoa. Walker sai omansa rankkariin johtaneesta virheestä. Ottelun alkua pelillisesti dominoinut De Bryune kävi tunneliin mennessään erittäin kuumana, ja joukkuetoverit saivat tehdä töitä saatellakseen tämän ulos kentältä.

Living up to the billing. 🍿

Toisen jakson ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin enimmäkseen Cityn puolustusalueella – Napoli ei missään nimessä ollut luovuottanut. Isännät kuitenkin toimivat myös puolustuksessa samalla itseluottamuksella kuin kentän toisessa päädyssä. Joukkueen varmuus toi monella tapaa mieleen sen nykyisen managerin valmennuskauden Barcelonan.

Kesken melko lupaavan jakson Napoli sai kylmää vettä niskaansa, kun Lorenzo Insigne joutui jättämään kentän loukkantuneena. Tilalle 26-vuotias brassi Allan.

Reilun tunnin jälkeen Cityn rohkeus omassa päässä oli vähällä kostautua, kun Allan nappasi boksin rajalla pallon Fernandinhon jalasta. Paria syöttöä myöhemmin John Stones onnistui kuitenkin ohjaamaan pelivälineen vatsallaan yli päätyrajan.

David Silvan ja Elseid Hysajn päitä paikkailtiin näitten yhteen osumisen jälkeen pitkään pian Napolin tilanteen jälkeen. Ottelu jatkui hetken molempien pelatessa vajaalla, lopulta Hysaj myös joutui jättämään kentän, tilalle kokenut Cristian Maggio. Samassa tilanteessa Guardiola vaihtoi avausmaalintekijä Sterlingin Bernardo Silvaan.

72. minuutilla pallo vietiin jälleen Cityn pilkulle, kun Fernandinho kaatoi pitkää kuljetusta tehneen puolustaja Faouzi Ghoulamin. Tällä kertaa ampumaan Amadou Diawara, joka laittoi pallon viileästi oikeaan alanurkkaan. Kyse oli 20-vuotiaan ensimmäisestä aikuisten tason osumasta.

Kuusi minuuttia edellisestä, Sane hankki vaparin boksin vasemmalta rajalta, ja varoituksen Maggiolle. De Bruyne haki suoraa vetoa etukulmaan, mutta Reina oli hereillä. City oli joka tapauksessa tilanteessa, jossa sen alkuottelusta päivänselvältä vaikuttanut voitto oli kaukana varmasta.

Lopulta alkurynnistyksen aikana hankittu johto riitti, ja Guardiola sai vaihdoilla joukkueensa jaksamaan loppuun. Vaikka Napoli oli koko ottelun ajan yritteliäs ja esitti taitavaakin syöttöpeliä, ei sille jäänyt missään kohtaa kenttää aivan riittävästi aikaa ratkaisuihin, jotka olisivat tuoneet edes tasapelipisteen. Seuraavaa joukkueitten kohtaamista voi silti odottaa mielenkiinnolla.