Bournemouthin kärkipelaaja Jermain Defoe, 35, joutui tyytymään vaihtopelaajan rooliin, kun viime viikonlopun kierroksella vastassa oli hänen entinen seuransa Tottenham.

Defoe pääsi irti vasta 75. minuutilla, ja manageri Eddie Howe perusteli kokeneen maalitykin penkittämistä taktisilla syillä.

– Kausi on pitkä. Kunnioitan managerin päätöstä, Defoe kommentoi pelin jälkeen Daily Echolle.

– Managerit tekevät päätöksiä, ja mielestäni olen nyt iässä, jossa ymmärrän ne. Tietyissä tilanteissa toimisin uskoakseni samalla tavalla, jos olisin manageri, hän jatkoi.

– Nuorena asioita ei oikeastaan ajattele sillä tavalla, vaan ajattelee vain haluavansa pelata. Nyt kuitenkin ajattelee sitä, millä tavalla lähestyisi peliä, jos olisi manageri.

Howe sanoi haluavansa joukkueelleen uutta suuntaa Tottenhamia vastaan. Joshua King pelasi suuren osan ajasta yksinäisenä kärkenä.

– On aina vaikea päätös jättää erinomainen pelaaja sivuun. Mielestäni taktisesti peli vaati sitä, että teemme jotakin erilaista. Pelasimme White Hart Lanella 4-4-2-järjestelmällä kaksi vuotta peräkkäin ja saimme oppitunnin.

Managerilta kysyttiin, millä tavalla Defoe suhtautui kokoonpanosta putoamiseen.

– Jermain oli sinut sen kanssa, hän on ammattilainen.

Defoe aloitti kauden kaksi ensimmäistä liigapeliä penkillä, mutta ennen lauantain tappio-ottelua englantilainen oli ollut avauskokoonpanossa viisi kertaa perätysten. Hän on tehnyt tällä kaudella yhden liigamaalin.

Lähde: Bournemouth Echo


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!