Valioliigan yhdeksäs kierros tarjoaa useamman mielenkiintoisen kamppailun. Sunnuntai huipentuu Wembleylle Tottenhamin ja Liverpoolin väliseen taistoon.

Chelsea-Watford

Antonio Conten Chelsea ei ole ollut viime kierroksilla parhaimmillaan. Viime viikonloppuna joukkue otti takkiin sarjajumbo Crystal Palacelta. Tämän lisäksi AS Roma riisti Bluesilta Mestarien liigassa pisteen Stamford Bridgellä sinipaitojen johdettua ottelua ensin kahdella maalilla.

Chelsean kompuroinnin osasyynä voidaan nähdä loukkaantumiset. Varsinkin keskikentän ankkurin N’Golo Kantén puuttuminen on vaikea palanen paikattavaksi. Conten onneksi kuitenkin tällä kaudella kuusi maalia Valioliigassa paukuttanut ykköspyssy Álvaro Morata on taas pelikunnossa. Espanjalainen nähtiin kehissä jo Romaa vastaan.

Vierailija Watford haasta sinipaidat hyvässä vireessä. Viime lauantaina Arsenalin komealla loppukirillä yllättänyt herhiläisryhmä on hävinnyt kauden aikana vain yhden ottelun Manchester Cityä vastaan.

Ratkaisuroolissa päävastuu on ollut kolmesti osuneella brassitaituri Richarlisonilla. Myös keskikenttäpelaaja Abdoulaye Doucoure on tehnyt maaleja saman verran. Sen sijaan Marco Silvan miehistön puolustus ei ole pitänyt parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueen päästettyä jo 13 maalia.

Poissaoloista keskikentältä puuttuu polvivamman vuoksi nuori Nathaniel Chalobah. Suurin vaje kuitenkin iskee puolustuspäähän. Tältä osastolta sivussa ovat Craig Cathcart, Younes Kaboul, Tommie Hoban ja Sebastian Prödl.

Watfordilla ei ole Chelsean tavoin europeliä takana, joten Marco Silvan miehistö pääsee peliin virkeämmällä jalalla. Mielenkiintoiset lähtökohdat tarjoaa myös Herhiläisten kahden pisteen johtoasema sarjataulukossa.

Everton-Arsenal

On mahdollista, että Ronald Koeman nähdään sunnuntaina viimeistä kertaa Goodison Parkilla Evertonïn penkin päässä. Hollantilaismanagerin johtaman Toffeesin alkukausi on ollut materiaaliinsa nähden suorastaan katastrofaalinen. Sijalta 16 itsensä löytävä liverpoolilaismiehistö on voittanut vain yhden viimeisestä viidestä ottelustaan.

Evertonin peli on ollut paikoitellen suorastaan suunnatonta sähläystä vailla mitään päämäärää ja se on kärsinyt myös tehojen puutteesta. Manchester Unitediin siirtyneen Romelu Lukakun jättämää reikää hyökkäyspäässä ei olla onnistuttu paikkaamaan. Esimerkiksi Sandro Ramírezin ensimmäinen valioliigamaali odottaa edelleen päivänkoittoa.

Loukkaantumislistoilla Evertonilla on runsaasti pitkäaikaispotilaita. Yannick Bolasie, Seamus Coleman ja Ross Barkley ovat jokainen olleet koko kauden sivussa.

Myöskään Arsenalilla on parantamisen varaa. Viime kierroksella Watfordille hävinneet Tykkimiehet majailevat sarjataulukossa kuudentena, mutta ovat jääneet sarjakärki Manchester Citystä jo yhdeksän pistettä.

Takkuilevien peliesitysten lisäksi muutaman hyökkäyspään pelaajan kyseenalainen tilanne on vaikuttanut joukkueen esiintymisiin. Viime kauden tehokkaimman pelaajan Alexis Sánchezin ja keskikentän pelintekijän Mesut Özilin odotetaan molempien jättävän seuran viimeistään tulevana kesänä.

Viime kierroksella Arsenal menetti myös hyökkäyksestään Danny Welbeckin sairastuvalle. Englantilaisen lisäksi avausmiehistöstä puuttuu myös maajoukkuetauolla loukkaantunut toppari Shkodran Mustafi.

Lähtökohtaisesti Evertonin Koeman tarvitsee sunnuntain pelistä Wengerin Arsenaliakin enemmän hyvän tuloksen. Muuten hollantilaisen päivät seurassa ovat mahdollisesti luetut.

Tottenham-Liverpool

Sunnuntain huipentaa Wembleyllä Tottenhamin kotiottelu Liverpoolia vastaan. Spurs on ollut viime aikoina hyvässä vauhdissa voitettuaan viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Joukkue taistelee lohkovoitosta myös Mestarien liigassa riistettyään Real Madridilta pisteen Santiago Bernabéulta.

Odotetusti Tottenhamin 15:sta maalista kuusi on ollut Harry Kanen käsialaa. Sen sijaan tutkapari Dele Allin otteet ovat olleet kaudenalussa viime kautta vaisumpia. Keskikenttäpelaaja huilasi tiistain europelin pelikiellossa.

Loukkaantumisten suhteen Spursilla on ollut poissaoloja keskikentällä. Victor Wanyama on sivussa sunnuntainakin, mutta Moussa Dembélé voi tehdä paluun kokoonpanoon. Laitapuolustajan paikalla Realia vastaan kauden ensimmäiset minuutit pelannut Danny Rose nähdään mahdollisesti pitkästä aikaa avauksessa.

Liverpoolin peli ei ole kulkenut viime aikoina yhtä mallikkaasti kuin Spursin. Reds on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden ja pelannut kolme tasan. Newcastlesta ja Burnleysta täydet pisteet olisi pitänyt ottaa. Viime viikonloppuna Manchester Unitedia vastaan joukkue hallitsi, mutta viimeistely takkuili.

Liverpoolin hyökkäyksen ongelmana on ollut varsinaisen kärkipelaajan puuttuminen. Paikoille löydetään, mutta niitä ei pystytä hyödyntämään. Eniten maaleja on neljästi osuneella Mohamed Salahilla. Paljon tilanteita peleissä hukanneelta egyptiläiseltäkin kuienkin vaaditaan parannusta ratkaisupaikoissa.

Loukkaantumisista Liverpoolia pahiten kirpaisee salamannopean Sadio Manén puuttuminen. Senegalilaisen lisäksi kokoonpanosta puuttuvat Adam Lallana ja Nathaniel Clyne.

Tottenhamin vaikeudet väliaikaisella kotiareenallaan Wembleyllä tekevät asetelmista mielenkiintoiset. Spurs on onnistunut voittamaan omalla maaperällään Valioliigassa vain kerran tällä kaudella. Liverpool on varmasti halukas jatkamaan surkeaa saldoa.

Valioliigan kierros 9

Perjantai

West Ham-Brighton klo 22:00

Lauantai

Chelsea-Watford klo 14:30
Huddersfield-Manchester United klo 17:00
Manchester City-Burnley klo 17:00
Newcastle-Crystal Palace klo 17:00
Stoke-Bournemouth klo 17:00
Swansea-Leicester klo 17:00
Southampton-West Bromwich klo 19:30

Sunnuntai

Everton-Arsenal klo 15:30
Tottenham-Liverpool klo 18:00


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!