Valioliigan yhdeksäs kierros käynnistyi perjantai-iltana, kun West Ham isännöi Brightonia Lontoon Olympiastadionilla. Kotijoukkueen alkukausi on ollut suuri pettymys ja nyt tilanne on entistäkin synkempi, sillä sarjanousija oli parempi nöyryyttävin 3-0-lukemin.

Ottelu oli vanhentunut vain kymmenen minuuttia, kun verkko heilui ensimmäistä kertaa. Brighton sai vapaapotkun noin 40 metristä. Pallon taakse asettui joukkueen alkukauden tehomies Pascal Gross. Hänen keskityksensä löysi Glenn Murrayn, joka puski tarkasti rangaistuspilkun tuntumasta vierailijat 1-0-johtoon.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Pascal Groß has been involved in six of Brighton's seven Premier League goals this season (two goals, four assists). Pivotal.

Maalin jälkeen kotijoukkue otti pallonhallinnan itselleen, muttei onnistunut luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Näytti jo vahvasti siltä, että tauolle mennään 0-1-lukemissa, mutta ensimmäisen puoliajan lisäajalla Brighton kaatoi lisää kylmää vettä West Hamin niskaan.

Ensin Murray pääsi yrittämään illan toista osumaa puolittaisesta läpiajosta. Tämän Joe Hart vielä torjui.

20 sekuntia myöhemmin José Izquierdo sai pallon puolen kentän tuntumassa. Laituri pääsi vapaasti kuljettamaan hyökkäyskolmannekselle, jonka jälkeen hän kavensi keskelle harhauttaen samalla Pedro Obiangin ja laukoi pallon Hartin näppien kautta maaliin.

Laukaus ei missään nimessä ollut huono, mutta huippumaalivahti olisi saanut torjuttua tilanteen vähintään kulmapotkuksi.

Toinen puoliaika

West Ham ei tuntunut saavan kirivaihdettaan päälle toisella 45-minuuttisella. Pitkän suvantovaiheen jälkeen ottelu ratkesi lopullisesti 15 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Pablo Zabaleta kaatoi rangaistusalueen sisällä ottelun avausmaalin tehneen Murrayn. Martin Atkinson vihelsi rangaistuspotkun ja rikottu Murray asettui itse pallon taakse.

Hart aavisti maalin vasempaan laitaan ja Murray laittoi pallon kylmän viileästi nurmea pitkin keskelle maalia.

3-0-osuma oli liikaa isolle osalle kotiyleisöstä, sillä televisiokuvista näkyi, kuinka heti maalin jälkeen uloskäynneille syntyi pitkät jonot.

Enempää osumia ei enää nähty, joten Brighton vei kolme pistettä 3-0-lukemin.

Mitä tulos tarkoittaa?

West Ham on yhdeksän kierroksen jälkeen saavuttanut vain kahdeksan pistettä. Se on vajoamassa yhä syvemmälle putoamistaisteluun. Tällä hetkellä heidän takanaan on vain kolme seuraa ja heilläkin on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Slaven Bilicin tulevaisuus joukkueensa peräsimessä on kaikkea muuta kuin varmaa.

Brighton puolestaan jatkaa tasaista suorittamista. Heille povattiin vaikeaa kautta, mutta ennen viikonlopun muita otteluita he löytyvät sarjataulukosta sijalta kymmenen.

Joukkueen suomalaismaalivahti Niki Mäenpää ei ollut joukkueensa kokoonpanossa.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!